Hirdetés
Archivum

Elrajtolt az Universiade nõi kosárlabda tornája:

:

Hirdetés

Hét mérkõzéssel elrajtolt vasárnap a 26. nyári Universiade nõi kosárlabda tornája. Az elsõ játéknap nem hozott nagy meglepetést, az elõzetesen esélyesnek gondolt csapatok magabiztos gyõzelmeket arattak.

Hét és nem nyolc mérkõzést rendeztek vasárnap, mivel az utolsó pillanatban Dél-Afrika válogatottja visszalépett, pontosabban el sem utazott Kínában. Ennek megfelelõen a C-csoportban mindössze három gárda, Oroszország, Kanada és Lengyelország küzd majd és közülük az elsõ kettõ a negyeddöntõben folytathatja.

Az A-csoportban a 24 pontig jutó Ting Shao vezetésével a kínaiak 71-59-re verték Litvániát. Az európaiak három negyeden át szépen tartották magukat, 30 percet követõen csak 3 ponttal vezetett a házigazda, de a negyedik szakaszban a több rotációs lehetõséggel rendelkezõ kínai válogatott felõrölte a riválisát. A négyes másik meccsén Tajvan minden megerõltetés nélkül átgázolt a finneken.


Eredmények

Kína-Litvánia 71-59
Tajvan-Finnország 78-45

A B-csoport egy európai csatával indult Nagy-Britannia és Szlovákia között. Itt nagy fordulatokat láthatott a publikum. A szlovákok az elsõ félidõben magabiztosan tartották kézben a mérkõzést és a szünetben 29-22-re vezettek is. A második félidõt azonban 42-22-re nyerték a britek és ezzel összességében 13 pontos gyõzelmet arattak. A britek legjobbjának a 25 pontos Chantelle Handy bizonyult, akit már a felnõtt Európa-bajnokságon is láthattunk.

A csoport másik meccsén az amerikaiak kiütötték Brazíliát. A két csapat pár nappal ezelõtt már a torna helyszínén felkészülési meccsen is találkozott és akkor is hatalmas különbség alakult ki. A címvédõ a félidõben 57-17-re vezetett, a vége pedig 112-53 lett. A brazilok a harmadik negyedben tudtak 23 pontot szerezni és ezzel kozmetikáztak az eredményen. A gyõztes csapatból öten is 10 pont felett termeltek, a legeredményesebb Elena Delle Donne volt a 17 pontjával.

Eredmények
Nagy-Britannia-Szlovákia 64-51
USA-Brazília 112-53

A C-csoportban tehát csak egy mérkõzésre került sor. Itt Kanada egy kiélezett végjátékban 52-50-re verte Lengyelországot. A kanadaiak gyõztes kosarát 4 másodperccel a lefújás elõtt Kendel Ross szerezte.

Eredmény
Lengyelország-Kanada 50-52

A D-csoportban a csehek a papírformának megfelelõen 9 ponttal verték Japánt. A hatalmas dobópárbajt hozó összecsapáson a cseheknél a jó nevû Kamila Stepanova 34 ponttal vette ki a részét a sikerbõl, de a prágaiak sztárja Katerina Elhotova is 17 pontig jutott.

A négyes másik mérkõzésén az ausztrálok Abby Bishop és Elyse Penaluna vezetésével végig vezetve verték a svédeket. A svédeknek az Eldebrink testvérek remeklése is csak arra volt elég, hogy tisztes vereséget szenvedjenek.

Eredmények
Csehország-Japán 97-86
Ausztrália-Svédország 71-58

Hirdetés