Hirdetés
Archivum

Elsõ felkészülési mérkõzéseit vívja az U18/U19-es válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Csehország ellen az MKOSZ székesfehérvári Edzõközpontjában lejátssza elsõ felkészülési mérkõzéseit az U18/U19-es válogatott. Völgyi Péter, szövetségi kapitányt kérdeztük a mérkõzések elõtt.

Fotó: Tankó István

Fotó: Tankó István


A magyar csapat múlt héten hétfõn állt munkába. A fenti illusztrációs kép még az elsõ edzésen készült. Esemánydús nyárra készül az együttes, hiszen július 6. és 14. között Bosznia-Hercegovina fõvárosában Szarajevóban szerepelnek korosztályos A-divíziós Európa-bajnokságon. Ezt követõen pedig Thaiföldre utaznak, ahol július 20. és 28. között Bangkokban rendezik az U19-es Világbajnokságot. Az elmúlt idõszak tapasztalatairól Völgyi Péter, szövetségi kapitányt kérdeztük.

“Van egy taktikai repertoár, ami a tavalyi évbõl megmaradt. Fõleg ugyanolyan típusú támadójátékokat szeretnénk játszani.” – kezdte helyzetértékelését a szakvezetõ. “Az egyéni védekezést, a csapatvédekezést fejlesztjük és egy letámadást próbálunk összerakni, ami tavaly nagyon hiányzott. Minden téren próbálunk lépegetni elõre. Két emberrel már szûkítettük a keretet, õk Vincze Nikolett és Echmann Dalma, akik ezen a héten már nem dolgoztak a csapattal. Szépen dolgoztak, de talán az ilyen jellegû munka még sok volt nekik. A két hétvégi mérkõzés után kezdõdnek az érettségik, amikor jönnek-mennek a játékosok az edzõtáborból. Ez a jövõ heti olaszországi tornára utazó keretet is befolyásolni fogja. Kiss Angelika elkezdte a kocogást. Bízunk benne, ha fájdalommentes lesz, akkor egy hét múlva be tud csatlakozni a csapat edzéseibe, így elképzelhetõ, hogy pályára léphet az Eb-n, illetve a Világbajnokságon.” – fogalmazott Völgyi Péter.

Pénteken és szombaton Csehország lesz az ellenfelünk az elsõ felkészülési találkozókon. “Sok edzésen vannak túl a csajok, nagyon sok információt kaptak. Ezekbõl az információkból kell minél többet készség-szintjére fejleszeni. Ne kelljen már gondolkozni ahhoz, hogy döntéseket tudjanak hozni. Az egyéni kvalitások, a küzdõszellem, amit a védekezés, a szerzett labdák, a lepattanóharc fog megmutatni, erre vagyok kíváncsi azoknál, akik tavaly még az U16-os válogatottban szerepeltek.” – összegezte az elõttünk álló mérkõzésekkel kapcsolatos várakozásait U18/U19-es válogatottunk szövetségi kapitánya.

Hirdetés