Hirdetés
Archivum

Elsõ felkészülési mérkõzéseit vívja az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Múlt héten hétfõn megkezdte a felkészülést a 2019-es U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Gáspár Dávid együttese 11 nap munka után elsõ felkészülési meccseit vívja ezen nyári összetartása alkalmával.

A legfontosabb hír, hogy újabb sérült nincs, így a múlt héten bemutatott keret a törökök elleni felkészülési találkozókon is a szakmai stáb rendelezésére áll. Az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában pénteken és szombaton 17 óra 30 perckor dobják fel a labdát.

“Összességében az elvárásásaim, hogy amiket begyakoroltunk ebben a 11 napban, illetve év közben azon a három összetartáson, azokat a taktikai elemeket viszontlássam. Szeretném megnézni, hogy mozognak, hogy élnek abban a taktikai rendszerben a játékosaink. A keret nem változott az elsõ héthez képest. Sérültünk nincs. Kisebb-nagyobb problémák természetesen akadnak, de szeretném, ha mind a 12 játékos játszana. Nyilván nem egy mérkõzésen, de a két találkozó erre lehetõséget fog adni.” – fogalmazott lapunknak Gáspár Dávid vezetõedzõ.

A magyar lányok jövõ hét elején folytatják a munkát a hétvégi meccsek után. Ezt követõen Olaszországban, Bormióban szerepel a magyar együttes július 13-án és 14-én. Az utána következõ hétvégén Hollandiát fogadjuk, majd az Európa-bajnokság elõtti utolsó mérkõzéseken Horvátországot.

Augusztus 3. és 11. között a csehországi Klatovy ad otthont az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak. Az elõzetes menetrend szerint a magyar válogatott augusztus 3-án, szombaton 13 óra 30 perctõl Fehéroroszország ellen debütál. Ezt követõen augusztus 4-én, vasárnap 19 óra 45 perctõl Belgium lesz a rivális. Augusztus 5-én, hétfõn 20 óra 15 perctõl pedig Litvánia ellen zárjuk a csoportkört.

Hirdetés