Hirdetés
Archivum

Elsõ felkészülési mérkõzését vívja az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Pénteken 15 órától Miskolcon az Egyetemi Sportcsarnokban lejátssza elsõ idei felkészülési mérkõzését az Aluinvent DVTK. A Szaniszló Sándor Emlékmérkõzésen a rivális a szlovák bajnok MBK Ruzomberok lesz.

 

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

 

Az Aluinvent DVTK nem várja könnyû helyzetbõl a találkozót. Chanel Mokango-t súlyos térdésülés miatt elveszítette a csapat. A kiválása igencsak bonyolult helyzetet eredményez, mivel szeptemberben szabadon igazolható minõségi centert találni már rendkívül nehéz. Ráadásul a DVTK számára például a közelgõ EL-selejtezõ alkalmával is nagy lépéselõny lett volna az összeszokottság, hogy ilyen kulcsfontosságú poszton is visszatérõ légióssal számolhatott a szakmai stáb. Most ezen a téren is változás áll be.

 

 

A DVTK-nál Mokango mellett Shatori Walker-Kimbrough-ra sem számíthat a szakmai stáb, hiszen neki még WNBA-s kötelezettségei vannak. A 3×3-as Európa-bajnokság után azonban Medgyessy Dóra már visszatért. A magyar csapat idén az elsõ mérkõzését vívja, míg az MBK Ruzomberok, akik szintén várnak még több légiósukra, már egy tornán túl van. A Levhartice Chomutov és KP Brno gárdáját is legyõzték.

 

“Sok mindent még nem fogunk látni a mai mérkõzésen, de mégis egy erõs csapat ellen éles helyzetben tudjuk kipróbálni az új játékainkat, amiket az elõzõ napokban gyakoroltunk. Bizonyára minden szurkolónk tudja, hogy nemrég súlyos sérülést szenvedett a csapat egyik fõ oszlopa, Chanel Mokango, ami lelkileg nagyon mélyen érintette a csapatot. Nagyon nehezen tettük túl magunkat az eseten, azonban most már teljes gõzzel készülünk nélküle. Nyilván igyekszünk megoldani az õ pótlását, ami nem lesz egyszerû, hiszen ilyen késõi idõpontban a minõségi 5-ös centerek már csapatot találtak maguknak. Ezzel együtt dolgozunk az ügyön, van is már kiszemeltünk. Reméljük, hamarosan realizálódik az új játékos érkezése.” – nyilatkozta a DVTK hivatalos honlapján Cziczás László vezetõedzõ.

Hirdetés