Hirdetés
Magyarország

Első győzelme után a DVTK ellen lép pályára a TFSE-MTK – Theodoreán Alexandra nyilatkozata:

:

Fotók: Hegedüs Gábor / MTK-Budapest

Hirdetés

A budapesti TFSE-MTK a múlt héten megszerezte az idei szezon első győzelmét. Magyar Bianka tanítványai három elvesztett találkozó után a PINKK Pécsi 424-et múlta felül 68–62 arányban.

Ahogy azt a fővárosiak vezetőedzője is megfogalmazta, ez a győzelem rengeteget jelent együttese számára, hiszen hatalmas lökést adhat a folytatásra. Soron következő ellenfelünk ugyanis a diósgyőri DVTK lesz, akik a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedtek a BEAC ellen, így két győzelemmel és három vereséggel, a tabella 7. helyén állnak.

A vasárnapi mérkőzés előtt Theodoreán Alexandra mondta el gondolatait a találkozóval kapcsolatban, de előbb a PINKK elleni győzelem lélektani jelentőségérére tért ki.

Lélektanilag mindenképpen sokat jelentett a csapat számára ez a PINKK elleni győzelem. A felkészülés, a heti munkánk, az, amit minden egyes nap megteszünk, most végre meghozta gyümölcsét. Én bízom a fejlődésünkben, és ezzel szerintem mindenki szívéről leesett egy aprócska kövecske, és ez még nagyobb motivációt ad számunkra a folytatásban. 

– fejezte ki magát az MTK idei igazolása, akit egyben arról is kérdeztek, hogy hogyan érzi magát a fővárosiaknál.

Fotó: Makó Éva / TFSE-MTK

Szuperül érzem magam a csapatban, remek emberekkel vagyok körbevéve, ami számomra mindig is fontos volt. Viszonylag fiatal a csapatunk, de annál inkább tehetséges, és hiszem, hogy nagyon sokuk előtt fényes karrier áll. Szakmailag is rendben van minden, az edzések – legyen szó kosárlabda, vagy éppen erőléti edzésről – nagyon kemények, de ez a fajta munka idővel mindig meghozza gyümölcsét.

Theodoreán az eddig lezajlott négy meccset összesítve 28.3 perc alatt 7.3 pontot, 3.3 lepattanót, és 2.8 gólpasszt átlagolt. A következő találkozójuk során pedig a hazaiak új arénája lesz felavatva a magyar bajnokságban.

Nagy kulisszatitkokat nem szeretnék elárulni, hogy mi a taktikánk. Minden egyes héten egy egész hét adott számunkra, hogy felkészüljünk az ellenfélből. Természetesen vannak hibák, és mindig is lesznek, de ez nagyon sok idő arra, hogy ezeken csiszolni tudjunk, át tudjuk beszélni őket, és ki tudjuk őket javítani a következő mérkőzésig. A DVTK ellen szeretnénk egy jobb arcunkat megmutatni a múlt héthez képest, és egy jó meccsel szeretnénk felavatni az újonnan épült DVTK Arénát.

DVTK – TFSE-MTK / Theodoreán Alexandra beharangozó videó:

Hirdetés