Hirdetés
Archivum

Elszálltak a fehérorosz álmok:

:

Hirdetés

A tavalyi világbajnokságon bronzérmet szerzõ spanyol válogatott után a csehorszégi torna negyedikje, a fehérorosz válogatott sem jutott a negyeddöntõbe az Európa Bajnokságon. Lássuk, hogy a fõszereplõk miként értékeltek.

A fehéroroszok hatalmas meglepetésre elveszítették a lepattanó harcot a törökökkel szemben. A találkozó után Anatolij Bujalszki, szövetségi kapitány is ezt a mutatót emelte ki. „Gratulálok a török játékosoknak és a szakvezetõjüknek! Elveszítettük a lepattanó harcot, különösen a magas embereink szerepeltek rosszul ezen a téren. A kicsik jól gyûjtögették a lepattanókat, de nem a négyes-ötös játékosaink. Ha ebben a mutatóban nem vagyunk jók, akkor nagyon nehéz megnyerni egy ilyen fontos mérkõzést.” – értékelt a szakvezetõ.

Tatyana Troina elsõsorban a rossz támadójátékban látta a csapata vesztét. „Ez egy sorsdöntõ mérkõzés volt, mindenki keményen harcolt. A törököknek ezen az estén egyszerûen minden bement. Egy feszült találkozón vagyunk túl, ahol a támadójátékunkkal komoly problémák akadtak.”

Ceyhyn Yildizoglu a nagy ünneplés közepette értékelte az összecsapást. „Igazi csapatként játszottunk, a játékosaim kiváló teljesítményt nyújtottak. Mi mást mondhatnék? Nagyon boldog vagyok. A nõi szakág történetében elõször jutottunk el a negyeddöntõig.” – értékelt a mester.

Yasemin Horasan, a törökök egyik legjobbja a sorsdöntõ összecsapáson, már olimpiai álmokról és érmekrõl beszélt. „Fontos mérkõzés volt számunkra, mert szeretnénk kivívni az olimpiai kvalifikációt. Nagyon jól játszottunk és rendkívül boldog vagyok. Három mérkõzés van vissza az Európa Bajnokságból, szeretnénk éremmel hazautazni.”

Az E-csoport döntõjét a litvánokat legyõzve a csehek nyerték. A világbajnoki ezüstérmes ezzel elérte a célkitûzését, azaz csoportgyõztesként mehetnek a negyeddöntõbe. „Nehéz mérkõzés volt, de nagyon szerettünk volna nyerni. Szoros találkozón vagyunk túl, ahol csak 4 pontos különbség alakult ki a csapatok között. Voltak olyan pillanatok, amikor a litvánok a kezükben tartották az összecsapást és olyanok is, amikor a szerencse döntött. A litván válogatott egy minõségi csapat, sok sikert kívánok nekik az egyenes kieséses szakaszban! Ezúton szeretnék köszönetet mondani a helyi szervezõknek, akik kiváló munkát végeztek.” – értékelt a gyõzelem után Lubor Blazek.

Algirdas Paulaskas elsõsorban csapata rossz dobóformáját emelte ki. „Jól kezdtünk, de késõbb kimaradtak a dobásaink és kicsúszott a kezünkbõl a mérkõzés. Sulciute sérülése is hátráltatott minket, de nem ezen múlt a gyõzelem. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem Bydgoszcz városának a vendéglátást és a magas színvonalú rendezést.” – nyilatkozta a litván szakember a lefújás után.

Az orosz együttes megszenvedett a britekkel, de végül behúzták a gyõzelmet. A mérkõzés utolsó másodpercében kiállított Ilona Korstin a lefújás után nagy fegyverténynek tartotta, hogy 10 pontos hátrányt le tudtak dolgozni. „Nehéz mérkõzés volt. Rosszul kezdtünk, a britek pedig nagyon keményen védekeztek és magas színvonalú játékot mutattak. A legfontosabb, hogy nyertünk és volt annyi erõnk, hogy vissza tudtunk jönni hátrányból is.” – értékelt Korstin.

Hirdetés