Hirdetés
Archivum

Elszánt kapitányok készülnek az Eb-selejtezõkre:

:

Hirdetés

Elszánt új kapitányokkal kezdi meg a felkészülést a férfi és nõi kosárlabda-válogatott a nyári Európa-bajnoki selejtezõkre.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a budapesti All Star-gála elõtt tartott sajtótájékoztatón bevezetõjében kifejtette, hogy mindkét nemzeti csapat számára az elsõdleges cél a 2013-as Eb-szereplés kivívása, a nõi együttes pedig 2015-ben idehaza bizonyíthat a kontinenstornán.

A szlovák Stefan Svitek, a nemrég kinevezett nõi kapitány elmondta: “Sok munka vár vánk a május 9-én kezdõdõ felkészülési idõszakban, amint véget érnek klubcsapatom, a Kassa meccsei az Euroligában és a szlovák bajnokságban, jövök Magyarországra. De természetesen addig is figyelemmel kísérem a játékosok teljesítményét az NB I-ben, illetve a külföldi ligákban.”

Fegyverneky Zsófia, a Sopron játékosa közölte: örül, hogy magyarul tudó kapitány érkezett, és aki ott lesz a májusi edzõtáborban, mindent meg fog tenni a sikeres Eb-kvalifikációért, hogy ott legyen a válogatott jövõre Franciaországban. Vida Anna hozzátette, hogy a mostani fiatal csapat 2015-re érhet össze tapasztalt együttessé.

A nõi válogatott selejtezõs mérkõzéseire június 15. és július 14. között kerül sor Sopronban és Miskolcon, utóbbi városban várhatóan egy felvezetõ négyes tornára is sor kerül majd.

A férfi szakvezetõvé kinevezett, 2009-ig nõi kapitányként dolgozó Rátgéber Lászlóról Szalay Ferenc azt mondta: az õ személyében minden tudás és tehetség adott, hogy a nõi után férfi vonalon is sikeres legyen.


“Maximálisan motivált vagyok, ezzel kelek, ezzel fekszem”
– mondta a 2009-ben a Szpartak Moszkvával Euroliga-gyõztes tréner. “Tiszteletet, alázatot és helyes önértékelést kértem a mai bemutatkozáskor a fiúktól, segítõim a Körmend edzõje, Sabáli Balázs, illetve a szerb Ernest Radjen lesznek, utóbbi jelenleg Kínában tevékenykedik. Július 8-án kezdjük meg a felkészülést, a jelöltjeim közül csak Simon Balázs és Kámán Tamás nem vállalta a válogatottságot.”

MTI

Hirdetés