Hirdetés
Európa

Elszenvedte idei első Euroliga-vereségét DVTK HUN-Therm

DVTK HUN-Therm - Fenerbahce Algol Holding 64-81 (20-18, 17-29, 16-19, 11-15)

Euroliga, 7. forduló
Miskolc, DVTK Multifunkciós Sportcsarnok Centerpálya
Ariadna Chueca, Veronika Obertova, Jelena Tomic (Svetlana Simion)

DVTK HUN-Therm: Aho N. 17/9, Charles 13/3, Garbin 11/9, Grigalauskyte 7, Lelik 6/3. Csere: Aho T. -, Fárbás -, Oláh -, Tadic 10, Tenyér -, Toman -, Vegeta-Dudás -.

Fenerbahce Algol Holding: Anderson 17/6, Howard 22, McBride 9/6, Meesseman 16/3, Onar 6. Csere: Gul -, Laksa 3/3, Lekovic -, Ozen -, Uzun 8.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga hetedik fordulójában a DVTK HUN-Therm 81-64-es vereséget szenvedett a török Fenerbahce Alagoz Holding csapata ellen.

Szélsebesen vette kezdetét a DVTK – Fenerbahce rangadó. Az első kosarat Yvonne Anderson szerezte közvetlenül a feldobás után, amivel a vendégek három pontos lépéselőnybe kerültek. A megszokottak ellenére válasz azonban nem diósgyőri oldalról érkezett, hanem ezúttal Natasha Howard volt sikeres, amivel 5-0-ra változott az állás. Ezt követően Aho Nina szépített. A hazaiak válogatott bedobója szintén távolról talált be, ami mondanunk sem kell, lényeges pontokat faragott csapata hátrányából. Ezután a következő pontok bár ismét vendég oldalról érkeztek, 8-7-nél már a DVTK vette át a vezetést. Darcee Garbin remekelt, az ő pontjainak köszönhetően pedig 11-7-nél már négyel ment a miskolci együttes. Azonban a Fenerbahcét sem kellett félteni. Pár pontos hátrányuk ellenére a vendég együttesről továbbra is sugárzott a magabiztosság, melynek köszönhetően végig ott is maradtak ellenfelük sarkában. 13-10-nél végül mégis ők kértek időt eligazításra. Ez a rövid szünet pedig elegendő is volt ahhoz, hogy a Fenerbahce rendezni tudja sorait. Visszatérve ismét elkezdték pakolni a pontokat a táblára, s 16-17-nél újból megfordították a mérkőzést. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok – egyszer az egyik, majd a másik félhez került a pár pontos előny, majd a játékrész végül 20-18-al ért véget.

Fotó: FIBA.Basketball

A második felvonást Darcee Garbin hárompontosa vezette fel, amivel a DVTK öt pontos előnybe került. Ez azonban egyenlőre továbbra sem okozhatott megnyugvást Völgyi Péter tanítványai számára. A Fenerbahce csapatából ugyanis Natasha Howard nagyon komoly erőket képviselt a palánk alatt, s egymagában is partiban tudta tartani együttesét. Három perc elteltével 25-22-t regisztrálhattunk, amikor is az előbb említett Howardot faultolták dobás közben. A hibáért természetesen két dobás járt, előtte viszont még Völgyi Péter vezetőedző kért időt lányainak. Visszatérve Howard végül sikeresen értékesítette mindkét büntetőjét, melynek köszönhetően a Fenerbahce tehát egy pontra zárkózott fel (25-24). Howard brillírozása pedig még nagyobb energialöketet adott a vendégeknek, akik nem akármilyen menetelésbe kezdtek. Nemcsak, hogy megfordították a meccset, de egészen pontosan 10-2-nél jártunk, amikor csakis Völgyi Péter időkérése tudott véget vetni pontgyártásuknak. A játék ezek után tehát 27-34-ről folytatódhatott, a parkettet viszont továbbra is a török együttes dominálta. Sorban kerültek fel a táblára a vendég pontok, ebben a periódusban pedig az eddig még veretlen Diósgyőr valamelyest tanácstalannak tűnt a pályán. A differencia egy idő után a tíz pontot is elérte, amin a hazai együttes a nagyszünetig már nem is tudott változtatni. A csapatok végül 37-47-ről fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A félidőt követően a csapatok szó szerint fej-fej mellett haladtak. Minden egyes hazai találatra egy vendég kosár érkezett válaszul, melynek köszönhetően tulajdonképpen a csapatok közti különbség sem sokat változott. Az eddigi 10-12 pont állandósulni látszódott, mígnem a Fenerbahce nagyobb sebességbe nem kapcsolt. Az irányítás legfőképpen továbbra is Natasha Howard kezében volt, aki ekkor már 19 dobott pontnál járt. A játék képe viszont már egészen a negyed végéig nem is változott. Az adok-kapok játék hasonlóképpen folytatódott, majd újabb tíz perc elteltével a csapatok 13 pontos vendég előnyről indíthatták a találkozó záró szakaszát. A végjáték első perceiben a DVTK azonban egy remek periódusnak köszönhetően ismét tíz pont alá férkőzött. 5-0-át regisztrálhattunk, amikor végül a Fenerbahce is megszerezte a játékrész első pontjait, ezzel pedig 58-68-ra változott az állás. Ezután egy védekezés-orientáltabb szakasz vette kezdetét, s bár mind a két oldalon megvoltak a rádobások, találat nem igazán született. Az eseményeket végül a játékvezetők rázták fel ismét, amikor is Kayla McBride-nak ítéltek egy sportszerűtlen hibát. Lelik Réka állhatott vonal mögé, két rádobásából azonban csak egyet sikerült értékesítenie (59-71). Ez akár a végső döfést is megadhatta volna a Fenerbahce csapatának, a  vendégek azonban nem dőltek össze, s legalább olyan magabiztosan zárták az utolsó negyedet, mint ahogyan az egész második félidőben kosárlabdáztak. Míg a DVTK oldalára plusz 5 pont került, addig a vendégeknek 10 egységet sikerült feljegyezni. Ezzel tehát ki is alakult a 64-81-es végeredmény. S bár a Diósgyőr mindent megtett, Völgyi Péter együttese elszenvedte idei első Euroliga-vereségét a Fenerbahce csapata ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés