Hirdetés
Magyarország

Éltek a lehetőséggel a soproni fiatalok:

:

Hirdetés

A hazai élvonal 11. fordulójában a Sopron Basket 96-54-es győzelmet aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában. A címvédőnél szombaton azok kaptak sok lehetőséget, akik eddig kevesebb időt tölthettek pályán. Ezzel éltek is Gáspár Dávid tanítványai.

A Sopron Basket keretét nézve úgy lépett pályára a címvédő, hogy a sérült Jelena Milovanovic mellett Tina Jovanovic is kihagyta a találkozót. Eközben Fegyverneky Zsófia 11, Briann January és Határ Bernadett 14, illetve 15, míg Aleksandra Crvendakic 16 percet töltött a pályán.

Többen elő tudtak lépni vezérré soproni oldalon. Dube Debóra 30 perc alatt 22 pontot, 5 lepattanót és 3 gólpasszt szerzett. A hét triplakísérletéből öt sikeres lett. Varga Alíz 37 perc alatt 15 pontot és 11 lepattanót jegyezve dupla-duplát ért el. Czukor Dalma 29 perc alatt 6 pontot ért el 4 gólpassz mellett. Varga Kamilla 15 perc alatt egy triplát értékesített, Varga Sára 4 perc alatt 2 egységig jutott.

Fotó: Tóth Zsombor

Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy tudtuk teljesíteni, amit az edzőnk kért tőlünk. Külön öröm számomra, hogy a fiatalok is meg tudták mutatni, hogy mire képesek.

nyilatkozta a klub honlapjának Varga Alíz, aki a legjobb mérkőzését teljesítette soproni színekben. Játékosához Gáspár Dávid vezetőedző is csatlakozott.

Nagyon örülök a győzelemnek és ahogy Alíz is mondta, büszke vagyok, és örülök annak, hogy ilyen szépen elő tudtak lépni, és agresszív játékkal, a mérkőzést végig kontrollálva tudtunk győzni. Volt egy periódusa a mérkőzésnek, a második és harmadik negyedben, amikor védekezésben felpuhultunk. Így maximálisan elégedett nem lehetek, de összességében, az egész mérkőzés képét tekintve, jól teljesítettek a játékosok. Örülök, hogy sok játéklehetőséget tudtunk adni azoknak is, akik keményen dolgoznak edzésen, de talán mérkőzéseken eddig nem jutott nekik sok játékperc. A mai napot maximálisan kihasználták és éltek a lehetőséggel.

Videós összefoglaló a találkozóról

Hirdetés