Hirdetés
Nagyvilág

Elutasították Nneka Ogwumike és Elizabeth Williams fellebbezését, nem lesznek ott Tokióban:

:

Hirdetés

Fotó: USA.Basketball

Ahogy arról beszámoltunk, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nem járult hozzá, hogy Nneka Ogwumike és Elizabeth Williams nigériai színekben vegyen részt a tokiói olimpián. Az Egyesült Államok válogatottjával kétszeres világbajnok (2014, 2018) játékos esetében a FIBA éppen azzal indokolta a döntését, hogy ezen “jelentős részvétele” miatt nem szerepelhet az ötkarikás játékokon származási országa színeiben.

Nneka Ogwumike és Elizabeth Williams a Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordult, akik elutasították a beadványukat. A két játékos és a nigériai szövetség is azzal érvelt, hogy bár 17 éves koruk után is szerepeltek az Egyesült Államok válogatottjában, de a FIBA szabályai lehetővé teszik, hogy speciális főtitkári engedéllyel kivételt tegyenek abban az esetben, ha a származási országba való visszajátszás segíti a sportág fejlődését. Ez a nigériai érvek szerint egyértelműen megállja a helyét.

A FIBA közleménye kiemeli, hogy a két érintett játékos – Nneka Ogwumike és Elizabeth Williams – már nem szerepelt a nigériaiak minap leadott szűkített olimpiai keretében.

Hirdetés