Hirdetés
Magyarország

Elveszett csomagjai miatt került nehéz helyzetbe válogatottunk Portugáliában:

:

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Hirdetés

A cikk másodközlés, az eredeti az Origo.hu-n jelent meg.

A német légitársaság hibájából nagyon nehéz helyzetbe került a magyar női kosárlabda-válogatott Portugáliában, ahol Székely Norbert csapata szerdán, csütörtökön és pénteken is felkészülési mérkőzést játszik a portugálokkal. A keddi utazás során ugyanis a teljes küldöttség feladott csomagja elveszett, pontosabban ekkor még azt hittük, hogy csak nem érkezett meg Lisszabonba – írja az Origo.

Amikor kedden délután a magyar női válogatott leszállt a portugál fővárosban és konstatálta, hogy nem érkeztek meg a csomagok, senki sem volt ideges – ilyen mindenkivel előfordulhat. Az igazság az, hogy Frankfurtban nagyon rövid volt az átszállási idő, a csomagok minden bizonnyal nem értek át a Budapestről érkező gépről a Lisszabonba indulóba. Miután még kedden este két újabb repülő érkezett Frankfurtból Lisszabonba, mindenki azt gondolta, hogy az esti gépek egyikével megjönnek a cuccok. A válogatott nem maradt Lisszabonban, mert a portugálokkal a fővárostól 80 km-re lévő Rio Maiorba utazott, ahol a három mérkőzést megrendezik.

A csomagok kedden este nem érkeztek meg, de azt az információt kaptuk, hogy a szerdán délelőtt 11.30-kor érkező gép hozza a cuccokat. Szerda délután fél ötkor egy személygépkocsi jelent meg a Rio Maiorban lévő edzőközpont előtt, amelyből egy, azaz egy táska került elő – Mányoki Rékáé. A sofőr egy papírt mutogatott, azon az állt, hogy 8 csomag érkezett meg, de hogy hol van a másik 7 – meg a többi 14 – azt jelenleg senki sem tudja megmondani. Jelen pillanatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy majd csütörtökön talán előkerülnek a cuccok.

Mindez azonban nagy nehézségek elé állítja a csapat tagjait, akik két napja ugyanabban a ruhában vannak, amiben kedden reggel elindultak Portugáliába. Arról nem is szólva, hogy az összes játékos összes meze, a meccsekkel kapcsolatos egyéb felszerelések és ragasztók az elveszett táskákban lapulnak. Nehezíti a helyzetet, hogy messze vagyunk Lisszabontól, azaz nem tudunk csak úgy kimenni a repülőtérre az iránt érdeklődni, hol vannak a játékosok táskái, hol vannak a küldöttség többi tagjának a csomagjai. Már a szerda délelőtti edzés is úgy zajlott, hogy a játékosok abban a felszerelésben dobtak, amit a kézitáskájukba tettek – a szerencse talán az, hogy a cipőket és egy mezt mindig oda pakolnak, számítva arra, hogy a csomagok késve érkeznek meg. Azonban három meccset ezzel az egy felszereléssel nem lehet lejátszani, arról nem is beszélve, hogy ragasztók nélkül szintén nem lehet pályára lépni.

Ami a csapat hangulatát illeti, eddig mindenki próbálta humorosra venni a dolgot, de akkor, amikor a 22 elveszett csomagból 1 került elő, tovantűnt a jókedv. Nem kell hangsúlyozni, hogy egy hétköznapi ember számára is nehézségeket okozna mindez, nem beszélve egy válogatott csapatról.

Egyelőre tehát itt tartunk, a szerda esti mérkőzés magyar idő szerint 21.15-kor kezdődik Rio Maiorban.

Hirdetés