Hirdetés
Archivum

Elveszítette pályaelõnyét a YDÜ a török elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szombaton délután került sor a török elõdöntõk közül a Yakin Dogu Universitesi és a Cukorova Basketbol párharcának második meccsére. A Cukorova nagy csatában 59-55-re nyert a YDÜ otthonában és ezzel 1-1-re módosította az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állását. A következõ két meccset hazai pályán vívják.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Már az elsõ találkozón sem alakult ki nagy differencia a felek között, de akkor még a végjátékot jobban bírta a YDÜ. Az elsõ negyedben fej-fej haladtak a csapatok. Kezdetben a Cukorova került elõnybe, majd a negyed végére 17-14-re fordított a YDÜ. A második szakasz is hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A Cukorova egy 10-2-es futással ismét magához ragadta a kezdeményezést, de a félidõ hajrája a YDÜ gárdájának sikerült jobban. Ennek eredményeként a nagyszünetben 33-29-nél ismét a címvédõ járt elõrébb.

A döntõ fordulatot a harmadik etap hozta el, amikor 39-35-ös YDÜ vezetés után 12-2-es sorozattal fordított a Cukorova. A 47-41-rõl induló negyedik negyedben már végig a vendégek jártak elõrébb. A YDÜ 52-51-re még felzárkózott, innen azonban újra 4-6 ponttal ellépett a Cukorova. A sokat hibázó YDÜ nem tudott gyõzelmi esélyt teremteni magának, összességében az utolsó percekben nem forgott veszélyben a Cukorova sikere. Az 59-55-ös gyõzelmükbõl Alina Iagupova 17 ponttal vette ki a részét, míg Erlana Larkins 12 ponttal és 15 lepattanóval dupla-duplával zárt. A YDÜ legeredményesebbje a 19 pontos Courtney Vandersloot lett.

A 2-2-1-es lebonyolítás értelmében a harmadik és a negyedik meccset az alacsonyabban rangsorolt csapat, tehát a Cukorova Basketbol otthonában rendezik.

Eredmény
Yakin Dogu Univ. – Cukurova Univ. 55-59 (17-14, 16-15, 8-18, 14-12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés