Hirdetés
Archivum

Élvezetes kosárlabdát hozott a lengyel liga All-Star gálája:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték a nõi kosárlabda All-Star gálát Lengyelországban. Az eseményen, melyen a lengyel válogatott és a helyi ligában játszó légiósok csaptak össze, a résztvevõk megtalálták az egyensúlyt a szórakoztatás és a kosárlabda között, így a lehetõségekhez képest egy élvezetes gála kerekedett.

Sajátos helyzetben voltak a lengyel nõi kosaras élet szereplõi a gála elõtt, mivel a válogatott élén most debütált az új kapitány Jacek Winnicki, aki nem titkolta, hogy amennyire az esemény keretei engedik, szeretne néhány dolgot kipróbálni. Ez meg is látszott a találkozón. A félházas gdyniai csarnokban a tavalyi EB-hez képest Agnieszka Bibrzyckával kiegészült lengyel nemzeti csapat játszott pontosabb kosárlabdát, míg a légiósok próbáltak színt vinni az estébe. A félidõben ennek megfelelõen 41-34-re vezettek a lengyelek.

A harmadik etapban tovább nõtt a különbség, Winnicki szépen forgatta csapatát és a sikeres hazai távoli dobásoknak köszönhetõen nem egyszer a 10 egységet ostromolta a differencia. 30 perc után végül 57-49-es lengyel elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ. A légiós válogatott két spanyol edzõje Jose Ignacio Hernandez (Wisla Krakow) és Javier Fort Puente (Lotos Gdynia) ekkor egymásra nézett és kicsivel nagyobb erõbedobást kértek az alkalmi csapatuktól. Ez egy 10-0-s futásban mutatkozott meg, amivel a negyedik szakasz elején 59-57-re átvették a vezetést a külföldiek.

Innentõl kezdve egy-egy megoldás már az éles mérkõzéseket idézte, miközben a csapatok felváltva vezettek. 1 perc 17 másodperc volt vissza, amikor Kobryn büntetõi után 73-70-re elléptek a lengyelek. A két spanyol szakvezetõ idõt kért és végül a Gdynia légiósára Jolene Anderson-ra jött ki a tripla, aki azonban nem talált a gyûrûbe. Ezt követõen a légiósok azonnal szabálytalankodtak, Paulina Pawlak pedig az egyik büntetõt bedobta, ezzel 74-70-re nyert a lengyel válogatott.

A mérkõzés legértékesebb játékosa (MVP) a 16 pontig jutó Agnieszka Bibrzycka lett. A légiósoknál a legeredményesebbnek a 19 pontos Geraldine Robert bizonyult.

Eredmény
Lengyel válogatott – Légiósok 74-70 (20-21, 21-13, 16-15, 17-21)

VIDEÓ: A találkozó teljes felvétele elérhetõ ITT

Hirdetés