Hirdetés
Magyarország

Élvezi a bizalmat a BEAC-nál Boros Júlia:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda együttesében remek teljesítményt nyújt Boros Júlia, aki eddig 16 mérkőzésen 31.2 perc alatt 10.4 pontot, 2.7 lepattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt. Az M4 Sport Jövünk! utánpótlás magazinja a fiatal tehetséggel készített egy riportot.

Boros Júlia a Csata nevelése és pályafutása során először váltott csapatot.

“A Csatában kezdtem pályafutásomat, de úgy gondoltam, hogy környezetváltozásra van szükségem. Ez egy teljesen új szituáció számomra. Szimpatikus volt a BEAC, mind csapatilag, mind a szisztéma és ezért választottam őket.” – mondta Boros Júlia, akinek a statisztikái is azt mutatják, hogy új impulzusokat adott a váltás.

Jól érzem magam itt, mindenki nagyon aranyos, a csapat is befogadó volt velem már az elejétől fogva. A pályán is jól érzem magam, nagyon más a szerepem, mint az előző csapatomban. Nagy a bizalom felém, próbálom a lehető legjobban kihasználni. Nagyon örülök a lehetőségnek.

– tette hozzá, mielőtt a járványhelyzeről beszélt volna: “Mondhatni azt, hogy már nagyon elegem van az egész helyzetből. Természetesen ez van mindenhol, ezzel kell együtt élni. Próbálunk alkalmazkodni, kihasználni ezt a helyzetet amennyire lehet. Az elmaradt meccsek idejében edzeni, gyakorolni amik nem mennek és a hibáinkat kijavítani.”

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Boros Júlia az elmúlt időszak utánpótlás válogatott sikereinek is oszlopos tagja volt, melyek közül az U18-as válogatott Európa-bajnoki ezüstérmét emelte ki. “Talán a 2019-es Európa-bajnoki második hely a legszebb emlék. Ugyan kikaptunk a döntőben, de nagyon szépen helyt álltunk, hatalmasat küzdöttünk. Ez nagyon nagy élmény, egy maradandó élmény mindenkinek.” – jelentette ki, majd a céljaival zárta a beszélgetést:

Rövid távú célom, hogy idén még meghatározóbb, még bátrabb legyek és még több meccset nyerjünk a csapattal.  Hosszú távú, hogy a felnőtt válogatottban játszhassak, minél meghatározóbb legyenek az élvonalban, esetleg külföldön is kipróbáljam magam más csapatoknál.

Balogh Judit, az ELTE-BEAC Újbuda vezetőedzőjét is megkérdezték összeállításban Boros Júliáról. “Mivel fiatal játékosról van szó, mindenben fejlődnie kell. Azt hozzátenném, hogy amit most tud az is elég lehet az A-csoportban. Nyilván nem a topcsapatok első öt játékosával, de már most készen áll arra, hogy akár jobb csapatban játszon.” – kezdte a BEAC szakvezetője, majd így folytatta:

“Ami nagyon szimpatikus benne, hogy azért jött hozzánk, mert játszani akart. Kell neki a játéklehetőség és ezért mindent megtesz. Mindig 100%-ot ad. Nem kell neki mondani, hogy csinálja gyorsabban, többet. A korából fakadóan még rengeteget fog fejlődni.”

Az ELTE-BEAC Újbuda játékospolitikájáról is beszélt Balogh Judit.

Nyilván nem fogjuk megnyerni a bajnokságot. A mi profilunk más. Szeretnénk lehetőséget adni a fiataloknak úgy, hogy az ne a teljesítmény rovására menjen. Tehát felkarolunk fiatal tehetségeket, akikben fantáziát látunk és hozzájuk keresünk rutinosabb játékosokat, akik tudnak nekik segíteni.

A telje összeállítás megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés