Hirdetés
Magyarország

Élvonalbeli bemutatkozás előtt a TFSE-MTK:

:

Hirdetés

Pénteken 18 óra 30 perctől a Városmajorban az Aluinent DVTK ellen lejátssza első mérkőzését az élvonalban a TFSE-MTK. A debütálás előtt Magyar Bianka vezetőedzővel beszélgettünk a várakozásokról.

Fotó: TFSE-MTK – tfse.hu

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a TFSE-MTK az Ajkával játszott felkészülési mérkőzést. Azt követően már csak egy találkozót iktatott be a programba a szakmai stáb a bajnoki rajt előtt. „Az utolsó felkészülési meccset a MAFC junior csapatával játszottuk. Ezzel is próbáltunk készülni a Diósgyőr keménységére. Azon túl, hogy természetesen néztük őket az Euroliga selejtezőn.” – mondta Magyar Bianka.

Minden újonc esetében a legfontosabb kérdés, hogy az élvonal által megkövetelt sebességet, keménységet milyen gyorsan tudja felvenni. Talán ezen a téren a legnagyobb a különbség az A-csoport, illetve az ANB és az egyetemi versenysorozat között.

„Ahogy említettem már korábban is, az első fordulóra nem tudom azt mondani, hogy 100%-osan kész vagyunk ilyen szempontból. A harmadik, negyedik fordulóra tud majd véleményem szerint olyan képet nyújtani a csapat, amit szeretnénk. Még nyilván van szükségünk egy kis időre, de nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára és mindent megteszünk, hogy egy jó mérkőzést játszunk egy nagyszerű csapattal.” – jelentette ki a lapunknak Magyar Bianka, akit arról is kérdeztünk, előny vagy hátrány a csapata számára, hogy a DVTK szerdán óriási téttel bíró nemzetközi találkozót vívott.

„Mi nap foglalkozunk ilyennel, a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Lehet előny is és lehet hátrány. Lehet azt mondani, hogy most lendületben van a DVTK és lehet úgy fogalmazni, hogy fáradtabbak valamivel. Magunkkal foglalkozunk és azzal, hogy a védekezésünk, támadásunk rendben menjen. A többivel nekünk nem kell foglalkozni. Olyan szempontból lehet előny, hogy mi láttuk idén a csapatukat együtt játszani. Felkészültünk belőlük, de nyilván a játékosállományuk extraklasszis. Remélem jó meccset tudunk játszani és szépen mutatkozunk be az élvonalban.” – tette hozzá a TFSE vezetőedzője, mielőtt arra kértünk volna, hogy jellemezze a csapat erősségeit.

„Erősségünk az lehet, hogy jó egységet mutassunk és csapatként tudjunk jól funkcionálni. Igyekszünk agresszív, gyors játékot játszani. Az agresszivitást nem csak védekezésben, hanem támadás terén is értem. Remélem, hogy látványos és modern kosárlabdát tudunk játszani. Erre készülünk nap, mint nap. A cél, hogy akik kilátogatnak a meccsre, szép kosárlabdát lássanak.” – fogalmazott lapunknak Magyar Bianka.

A keretet nézve az egyetemi magból Herman Alíz, Kováts Gabriella, Miháczi Diána, Németh Alma kap lehetőséget a bizonyításra. A MTK-val való együttműködés keretében Bernáth Réka és Süle Krisztina folytatja a klubnál, míg új igazolás Doktor Anna, Kovács Vanessza, Angyal Nikolett és Boros Berta. Chanise Jenkins, Alisia Jenkins és Kristina Arsenic eközben légiósként nyújthatnak segítséget.

Kristina Arsenic már a felkészülési korai szakasztától a csapattal van. A szerb játékos volt a besztercebányai torna MVP-je. A két amerikai légiós viszont két hete dolgozik a TFSE-MTK-val.

„Példaértékűen dolgoznak és örülünk, hogy a csapatunkat erősítik. Olyan munkát tesznek nap, mint az asztalra, amiből a magyar játékosok is sokat tudnak fejlődni. Másfajta mentalitást látnak, olyat, amit szeretnénk képviselni mi is. Úgy tűnik, hogy jól beilleszkedtek és jó csapatemberek.” – jellemezte Chanise Jenkins és Alisia Jenkins hozzáállását Magyar Bianka.

Mi is írtunk korábban arról, hogy a TFSE-MTK igyekszik megszólítani a nézőket, megfelelő körítéssel készül a pénteki bemutatkozásra klub. „Nagy drukk van mindenkiben. Mindenki tudja, hogy a DVTK esélyesebb, de szeretnénk megmutatni, hogy igenis kell majd velünk számolni az élvonalban.” – zárta beszélgetésünket Magyar Bianka.

Hirdetés