Hirdetés
Archivum

Emberfeletti bravúrt hajtott végre a Sopron:

:

Hirdetés

Csodát tett a Sopron Basket, miután Fegyverneky Zsófia hiányában is nyerni tudott a Dinamo Kurszk otthonában. Nincs már veretlen csapat az Euroligában. A soproniak szervezett játékot bemutatva, végig nagy hittel kosárlabdázva hosszabbítás után 93-83-as sikert arattak.

Gratulálunk!

Mindkét csapat egy nagy hiányzóval várta a találkozót. A soproni együttessel nem utazott el Fegyverneky Zsófia, míg a kurszki oldalon Sonja Petrovic játékára nem számíthatott a szakvezetés. Álomszerûen indult az összecsapás a mieink számára, nem telt el három perc és 9-4-re vezetett a Sopron. A folytatásban 12-7 után az oroszok egy 10-0-s futással ugyan fordítottak, de az elsõ negyed 17-13-as állása így is több, mint biztató volt. Sikerült ugyanis megkapaszkodni a hazaiak mögött és nyugodtan mondhatjuk, hogy stabil védekezésre építve abba a mederbe terelõdött a csata, ami még a csapatkapitány nélkül is esélyt kínált a mieink számára. A második szakaszban ezt a védekezést még tovább fokozta a Sopron. Hét és fél percen át mindössze öt pontot értek el a kurszkiak, miközben a magyar bajnok 30-ig jutott. A félidõ utolsó két percébe tehát 30-22-rõl fordultak a felek. Ez a rövidke periódus viszont a hazaiaknak sikerült jobban és a nagyszünetig 35-35-nél egyenlítettek.

A védekezésen túl az 50%-os mezõnymutatójára is legalább ilyen büszke lehetett a Sopron, mely a fontos mutatókban a Kurszk szintjén teljesített az elsõ 20 percben. A játék képe a folytatásra sem változott. A harmadik negyedet igazságon elosztották a felek. A játékrész elsõ felében 43-41-ig a kurszkiak jártak elõrébb, majd innen a mieink. A legnagyobb elõnyt 54-48-nál regisztrálhattuk. A negyedik negyednek 56-53-ról vágtak neki a csapatok. Kézzelfogható közelségbe került a bravúr, hiszen 59-57 után 11-1-es sorozatot láthattunk a magyar alakulattól. A rendes játékidõ utolsó három percébe 70-58-ról érkeztünk. A Kurszk ezért (is) foglalkoztat ennyit világsztárt, hogy ilyen helyzetben sem engedjék ki a meccseket a kezükbõl. Ezúttal sem tették és hat másodperccel a negyed vége elõtt 74-74-nél egy triplával egyenlítettek.

Jöhetett a ráadás. A Sopron tartását, mentális felkészültségét mindenképpen ki kell emelni. Nem omlott össze a magyar csapat, sõt jobban is bírta minden tekintetben a hajrát. Ismét gyorsan nõtt az elõny, az utolsó perchez közelítve 87-80-ra ellépett Roberto Iniguez gárdája és innen már nem engedte ki a kezébõl a sikert a Sopron. Nincs már veretlen csapat az Euroligában és milyen fantasztikus, felfoghatatlan érzés azt leírni, hogy a Sopron vette el a Kurszk makulátlan mérlegét! Candice Dupree 24 ponttal lett a legeredményesebb, míg Yvonne Turner 21 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplát ért el.

Eredmény

Dinamo Kurszk – Sopron Basket 83-93 (17-13, 18-22, 18-21, 21-18, 9-19)

Statisztika


 

Hirdetés