Hirdetés
Archivum

Emelték a sporttao-keretet:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy – a december 27-i Magyar Közlönyben megjelent – kormányrendelet 50 milliárd forintban maximalizálta a 2019/2020-as támogatási idõszakban a látvány-csapatsportok taotámogatását. Ezt a keretet most némileg váratlanul 125 milliárd forintra emelték.

Az MTI beszámolója szerint Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a pénteki Kormányinfón arról adott tátjékoztatást, hogy a kormány határozott a sport tao-támogatások ügyében.

A pénteki bejelentés elõzményeként Orbán Viktor, miniszterelnök találkozott az érintett látványsportszövetségi elnökökkel, és rögzítették: a korábbi kormányhatározatban szereplõ 50 milliárd forint az infrastrukturális fejlesztésekre bõven elegendõ, de a mûködési tao-támogatást nem tartalmazza, ezért ezt a keretet 125 milliárd forintra kell emelni – írja az Állami Hírügynökség.

Ugyan a 2018-as adatok még nem ismertek, de 2017-ben 93,6, 2016-ban pedig az eddigi ismert csúcsot jelentõ 113,2 milliárd forinttal gazdagodtak e forrásból a kiemelt sportágak. Ez azt feltételezi, hogy a 125 milliárd forint várhatóan rekord lesz.

Hirdetés