Hirdetés
3x3

Emlékezetes győzelem Hollandia ellen

Hollandia - Magyarország 17-18

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Varga Napsugár 7, Küllős Kíra 7, Herzog Bora 3, Kádas Boglárka 1.

:

Hirdetés

A magyar válogatott drámai csatában, sokáig emlékezetes végjátékban 18-17-re legyőzte Hollandiát a szolnoki U17-es Eb-selejtezőn. Az első nap után így egy győzelemmel és egy vereséggel állnak a mieink. A csoportkört vasárnap délután Írország ellen zárja válogatottunk.

Villámrajtot vett a magyar válogatott. Varga Napsugár találata vezette fel az összecsapást, majd Küllős Kíra duplája következett és már 3-0-ra vezettek a mieink. Innen 4-3-ra fordított Hollandia, de Küllős Kíra újabb duplája és Varga Napsugár találata 6-4-es magyar előnyt eredményezett. Pontgazdag, nyíltsisakos küzdelem zajlott a pályán. Ahogy az a svédek elleni találkozó hajrájában is kezdett megmutatkozni, egyre felszabadultabb és bátrabb volt válogatottunk. Az első megszakításig 7-6-ra fordított riválisunk, de bizakodva tekinthetett a folytatás elé a magyar csapat.

Kádas Boglárka találatával 7-7-nél egyenlítettek a magyar lányok, de innen a mérkőzés feléhez érkezve 10-7-re elszakadtak a hollandok, akik ugyanolyan kellemetlen stílusban játszottak, mint a felnőtt csapataik szoktak. Időkérés után Varga Napsugár két találatával kezdte meg a felzárkózást a magyar együttes. Küllős Kíra két büntetőjével 11-11-nél sikerült egyenlíteni. A második megszakítás innen érkezett el. Visszatérve a pályára, Varga Napsugár büntetőjével 12-11-nél a vezetést is átvették a mieink. Mivel ezt a büntetőt egy holland technikai miatt kaptuk, így utána támadhatott is csapatunk, amiből Küllős Kíra volt eredményes.

Úgy nézett ki, hogy az utolsó három perchez érkezve 13-11-nél a magyar csapat magához ragadhatja a kezdeményezést. A hollandok azonban egy pillanatra nem adták fel és 14-13-ra fordítottak. Megszerezte első pontjait az összecsapáson Herzog Bora. Rögtön hármat is, amivel 16-15-nél újra a mienk jártak előrébb. Egy holland dupla után az utolsó percbe 17-16-es hátrányból érkeztünk. Sokáig egyik fél sem talált be. Aztán jött az utolsó fél perc. Küllős Kíra tört be, a labda leperdült, de Varga Napsugár visszatette a lepattanót és ezzel 17-17-re módosult az állás. A holland támadásból nem született pont. Jött megint Küllős Kíra, kipasszolta a labdát Varga Napsugárnak, aki rendkívül higgadtan értékesítette a helyzetet. A magyar válogatott drámai csatában 18-17-re legyőzte Hollandiát!

Folytatás vasárnap délután Írország ellen.

Hirdetés