Hirdetés
3x3

Emlékezetes győzelem, vasárnap is döntőt játszhat Pozsonyban a magyar válogatott

Ausztria - Magyarország 20-21

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 3
Pozsony, Szlovákia

Ausztria: Simone Sill 8, Bettina Kunz 6, Petra Oswine Pammer 3, Anja Knoflach 3.

Magyarország: Tenyér Zsófia 9, Pusztai Petra 5, Tóth Orsolya 5, Kovács Kitti 2.

Hirdetés

Fordulatos küzdelemben a magyar válogatott 21-20-ra legyőzte Ausztriát a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája pozsonyi fordulójának harmadik napján. A Kovács Kitti, Pusztai Petra, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású csapatunk bejutott a döntőbe, ahol Csehország lesz a riválisa. A mérkőzést lezáró győztes duplát Tenyér Zsófia értékesítette.

A mérkőzés elején az osztrákok kerültek előnybe, de Tenyér Zsófi révén az első perc végén egyenlítettünk. Tóth Orsi remek dobásával pedig a vezetést is átvettük. Az osztrákok gyorsan egyenlítettek, de Tóth Orsi kiváló helyzetfelismerésének köszönhetően újra előrébb jártunk. Riválisunk egy duplával ismét magához ragadta a vezetést. Sőt 5-3-ra, 6-4-re, 8-5-re, 9-6-ra és 10-7-re is elszakadtak. Pusztai Petra és Tenyér Zsófia villanásaival tartottuk a lépést. Mind a ketten három-három pontot szereztek, amivel 10-9-re felzárkóztunk

Az első megszakítás előtt betaláltak az osztrákok, így a kisebb pihenő 11-9-ről érkezett el. Rendkívül pontgazdag találkozó kerekedett. Ezen a tornán még nem volt példa arra, hogy az első négy percben 11 pontot kaptunk volt. Visszatérve a pályára Tóth Orsi büntetőjével és Kovács Kitti ziccerével 11-11-nél utolértük riválisunkat. Nem sokat kellett várni és Tenyér Zsófia, illetve Kovács Kitti találataival 13-12-nél vezettünk. Az előnyt pedig Pusztai Petra extra villanása erősítette meg. Tóth Orsi egy palánk alatti küzdelem után szerzett pontot, amivel már 15-12-re mentünk. Ez immár 8-2-es sorozat volt a mieinktől.

A kiváló szériánk után rendezték a soraikat támadásban az osztrákok és felzárkóztak. Tenyér Zsófia 1+1-es megoldásával 17-15-re még vezettünk. Innen duplával egyenlített riválisunk, melyre Tóth Orsi felelt. Ezzel 18-17-re módosítva az eredményt. Célt ért egy újabb osztrák dupla, melynek köszönhetően 19-18-nál átvették a vezetést, majd 20-18-ra szakadtak el. Ez azt jelentette, hogy egyetlen pontra került riválisunk a sikertől. Pusztai Petra alakította 20-19-re az állást. Ezt követően mindkét csapat támadhatott a győzelemért. Az osztrákoknak egy, nekünk két pont kellett hozzá. Végül Tenyér Zsófia extra duplája zárta a le a mérkőzést.

Megszerezte nyolcadik sikerét a válogatottunk Pozsonyban és a vasárnapi tornán is döntőt vívhat. A rivális 19 órától ezúttal is Csehország lesz. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés