Hirdetés
Magyarország

Emma Cannon bemutatkozása az NKE-FCSM Csatánál:

:

Hirdetés

Az NKE-FCSM Csata a hivatalos honlapján közzétette Emma Cannon-ról a bemutatkozó összeállításait. Az alábbiakban látható a videós interjú, illetve az alapján olvasható egy szerkesztett beszélgetés is.

Euroligás, WNBA-s és Európa Kupás meccsek sorával a háta mögött érkezett meg csapatunkhoz a 30 esztendős Emma Cannon. Amerikai légiósunk tisztában van vele, hogy a csapat legidősebb játékosaként milyen fontos szerep vár rá az egész idényben. Emmával beszélgettünk.

Videó: 

Forrás: NKE-FCSM Csata

Interjú:

Jártál már korábban Magyarországon?

Egy alkalommal igen, még a Wasserburggal játszottunk itt Európa Kupa mérkőzést a PEAC-Pécs ellen. Akkor persze gyakorlatilag semmit nem tudtam megnézni Magyarországból. Amióta itt vagyok, volt már némi időm rá, így megállapíthatom, hogy Budapest gyönyörű város. Minden nap látok valami újat belőle.

Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy az NKE-FCSM csata szeretne leigazolni?

Izgatott voltam. Tudtam, hogy a magyar női bajnokság kifejezetten erős, így szívesen jöttem. Amikor az ügynököm felhívott, nem kellett sokat gondolkoznom a válaszon.

Ezek szerint ismered a bajnokságunkat.

Valamennyit hallottam róla, hiszen Turner Yvonne, egy kedves barátnőm éveket töltött Sopronban, láttam is néhány meccsét a klubcsapatában és a válogatottban is.

Nem jelentett problémát, hogy klubunk nem képviselteti magát a most következő szezonban a nemzetközi porondon?

Nem, hiszen tudtam, hogy a csapat a mostani szezonra fogalmazta meg azt a célt, hogy Európa Kupát érő helyen végezzen a bajnokság végén. Örülök, hogy itt lehetek és segíthetek küzdeni ezekért a célokért.

Hogy tetszenek a csapattársaid?

Mindenki kedves, mindenki nagyon édes. Farkas László csapatvezető még a reptérre is kijött elém. Mindenki segítőkész, örülök, hogy ilyen csapattársaim lesznek a szezonban.

A játékoskeretben neked van a legtöbb tapasztalatod. Hogyan hasznosíthatod ezt a csapatban?

Játszhattam az Euroligában és az Európa Kupában is. Tudom, hogy fiatal csapathoz érkeztem, úgyhogy mindenben próbálok segíteni a többieknek. Tudom, hogy milyen szerep hárul rám az évadban.

Mik az erősségeid és a gyengeségeid a pályán?

Kifejezetten erős vagyok lepattanózásban. Azt hiszem, ez az a tulajdonságom, amely leginkább hozzájárult, hogy most itt tartok a karrierem során. A gyengeségekkel kapcsolatban azt gondolom, hogy mindig vannak dolgok, amikben lehet fejlődni. 30 éves vagyok, de még most is minden edzésen tanulok valami újat.

Már a budapesti edzéseken is?

Igen, megtanultam, hogy vezetőként kell viselkednem a csapaton belül, ehhez pedig több türelemre van szükségem. Idősebb vagyok a csapattársaimnál, akik emiatt felnéznek rám, hiszen oda akarnak eljutni, ahová én is. Boldog vagyok, hogy segíthetek nekik ebben. Minden nap jobb és jobb vezére leszek a csapatnak.

Hogyan töltöd az idődet két edzés között?

Alvással. Ugye Phoenixből jövök, ahol 9 óra az eltérés az órákon, ezt nagyon nehéz megszokni, úgyhogy folyamatosan keresem az alkalmat, hogy aludhassak egy kicsit.

Várod már, hogy tétmeccsen is bemutatkozhass?

Igen! Imádok kosárlabdázni, legszívesebben bármikor játszanék, tizenkét éves korom óta, amikor először kosárlabdát ragadtam. Persze edzeni is szeretek, de a mérkőzések teljesen mások, sokkal izgalmasabbak.

Izgalmas mérkőzésből nem lesz hiány idén sem, talán már az idénynyitón rágcsálhatjuk a körmünket. Szombaton 19 órától a Sopron Basketet fogadjuk a Ludovika Arénában. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Hirdetés