Hirdetés
Európa

Emma Meesseman a belga válogatottban:

:

Hirdetés

Vasárnap bemutatta keretét a novemberi válogatott programra a belga szakmai stáb. A WNBA döntő MVP-je Emma Meesseman is ott lesz a nemzeti csapatban.

Belgium a 2019-es Európa-bajnokság 5. helyezettjeként nem csak a 2021-es kontinenstorna novemberi selejtezőire készül, hanem a februári Olimpiai Selejtezőre is. A novemberi keretet nézve az egyetlen nagy hiányzó Julie Vanloo, aki Ausztráliában légióskodik és a nagy távolság, rengeteg utazás miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni.

Philip Mestdagh szövetségi kapitány számíthat a jelenlegi legnagyobb sztárjuk a WNBA döntő MVP-jének megválasztott Emma Meesseman szolgálataira. Mellette még Ann Wauters is ott van a keretben. A belgák a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében a G-csoportba kerültek Portugália, Belgium és Ukrajna melle. November 14-én Ukrajna, 17-én Finnország lesz a riválisuk.

A 14 fős belga keret:  Julie Allemand (Lyon), Marjorie Carpréaux (Kangoeroes Mechelen), Elise Ramette (Sint-Katelijne-Waver), Antonia Delaere (Nantes) Hanne Mestdagh (Namur), Kim Mestdagh (Charleville), Heleen Nauwelaers (Bembibre), Jana Raman (Valencia); Emma Meesseman (UMMC Jekatyerinburg), Ann Wauters, Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver); Serena Lynn Geldof (Namur), Kyara Linskens (Krasnoyarsk), Laure Resimont (Tarbes).

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés