Hirdetés
USA

Emma Meesseman bevállalja a WNBA szezont, Natasha Cloud és Jonquel Jones nem:

:

Hirdetés

Formálódnak a WNBA csapatok keretei. Hétfőn több fontos bejelentés is érkezett.

Bár több európai játékos jelezte, hogy nem tudja vállalni a 2020-as WNBA szezont, a tavalyi döntő MVP-je Emma Meesseman és honfitársa Julie Allemand bejelentette, hogy csapataik rendelkezésére állnak. Allemand már kedden, míg Meesseman csütörtökön kel útra – olvasható a Het Nieuwsblad című lap cikkében.

Meesseman továbbra is a Washington Mystics, míg Allemand az Indiana Fever játékos lesz. Az Egyesült Államokba a schengeni övezetből speciális indokkal – ilyen a szerződéssel rendelkező profi sportolói státusz is – be lehet utazni az Egyesült Államokba korlátozások nélkül. A két belga játékos bejutásával így nem lehet probléma.

A címvédő washingtoni gárda kerete azonban biztosan nem lesz teljes. Natasha Cloud bejelentette, hogy Renee Montgomery-hez hasonlóan közéleti szerepvállalás miatt hagyja ki az évadot. A Mystics csapatát LaToya Sanders szintén nem lesz ott a feldobásnál Floridában és ő a járvány miatt döntött így.

A tavalyi döntős Connecticut Sun sztárjai közül Jonquel Jones számára szintén az egészség az első és arról tájékoztatta klubját, hogy saját illetve családja biztonságát szem előtt tartva nem lép pályára 2020 nyarán.

Fotó: WNBA

Hirdetés