Hirdetés
Archivum

Emma Meesseman dupla-duplájával idegenben nyert a Washington:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra egy mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Az este a belgák fiatal tehetségérõl Emma Meesseman-ról szólt, aki a Washinton Mystics dallasi gyõzelmébõl 23 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét.

A Washinton Mystics 87-79-re verte a Dallas Wings gárdáját. A két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt: 20 perc játék után 40-37-re vezetett a Washington. A harmadik negyedet 11-4-es sorozattal indította a Mystics és ezzel 51-41-nél elérte a 10 pontot a különbség. A Wings nagyon beragadt ebben az idõszakban. A két csapat között a differencia gyorsan nõtt és a záró szakaszra fordulva már 68-53-ra vezetett a Mystics. Az utolsó 10 percben nem volt kérdés a gyõztes kiléte.

Meesseman statisztikáját úgy érdemes nézni, hogy 13 mezõnykísérletébõl 10 sikeresnek bizonyult. Ez volt idén a harmadik dupla-duplája. A mérkõzés nagy figyelmet kapott a tengerentúli sajtóban, hiszen most telt le Glory Johnson eltiltása, melyet még tavaly kapott, amikor az akkori párjával Brittney Griner-rel összebalhéztak és eset tettlegességbe torkollott. Tavaly mi is nagyon sokat foglalkoztunk ezzel a botránnyal, óriási károkat okozott a ligának a játékosok viselkedése, de talán ezzel a visszatéréssel lezárul végre ez a történet. Glory Johnson 26 perc alatt 15 pontot és 5 lepattanót jegyzett.

A mérkõzésen pályára lépett a Dallas Wings színeiben a Gyõr új irányítója Brianna Kiesel, akinek 5 perc 43 másodperc alatt volt egy szerzett labdája és elhibázott egy triplakísérletet.

Eredmény és statisztika
Washington Mystics – Dallas Wings 87-79

Hirdetés