Hirdetés
Archivum

Emma Meesseman Jekatyerinburgban:

:

Hirdetés

A téli átigazolása idõszak egyik legérdekesebb európai játékosmozgására került sor. A Szpartak Moszkvától a belgák szupertehetsége Emma Meesseman Jekatyerinburgba igazolt.

Emma Meesseman már három éve a Szpartak Moszkva játékosa. A 22 éves 192 cm magas tehetség az elsõ évét még kölcsönben a Villeneuve D’Ascq-nál töltötte. Miközben az Egyesült Államokban a Washington Mystics-nél is letette a névjegyét, itt Európában az elmúlt másfél szezonban már Oroszországban pattogtatott. Az Európa Kupában idén 14.4 pont és 9.2 lepattanó volt az átlaga.

A Jekatyerinburgnál Meesseman a francia válogatott centerét Sandrine Grudát váltja, aki a múlt héten az AGÜ elleni Euroliga találkozón sérült meg. A Szpartak Moszkva annak ellenére engedte el egyik legjobbját, hogy még versenyben vannak az Európa Kupában. A klub közleményében Anna Arkhipova Von Kalmanovic klubigazgató és Steve Costalas sportigazgató is úgy fogalmazott, hogy tiszteletben tartják a játékos kérését és megköszönve az elmúlt idõszak remek teljesítményét, nem álltak továbblépésének útjába.

Hirdetés