Hirdetés
Európa

Emma Meesseman koronavírusos:

: A Jekatyerinburg sztárja, a 2019-es WNBA finálé MVP-je Emma Meesseman koronavírus tesztje pozitív lett

Hirdetés

A belga szövetség (Basketball Belgium) bejelentette, hogy a Jekatyerinburg sztárja, a 2019-es WNBA finálé MVP-je Emma Meesseman koronavírus tesztje pozitív lett, így nem vehet részt a novemberi válogatott programban. Meesseman mellett Pierre Cornia másodedző lett pozitív a belgák tesztjei alkalmával.

A belga válogatott vasárnap repül Portugáliába, ahol a FIBA Lisszabon mellett alakította ki a buborékot. Itt november 12-én a házigazda Portugáliával, majd 14-én Ukrajnával mérkőznek. Ezeket a találkozókat a legnagyobb sztárjuk nélkül vívják meg.

Meesseman nyáron a WNBA-ben a Washington Mystics színeiben 20 mérkőzésen 31.7 perc alatt 13.0 pontot, 5.3 lepattanót és 4.5 gólpasszt átlagolt. Ősszel Oroszországban három bajnokin szerepelt. Ezeken 23 perc alatt 13 pontot és 3.7 lepattanót jegyzett.

A belgák utazó kerete Meesseman hiányában az alábbiak szerint alakul: Julie Allemand,  Marjorie Carpréaux, Antonia Delaere, Serena-Lynn Geldof,  Becky Massey, Billie Massey, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Julie Vanloo, Ann Wauters.

Hirdetés