Hirdetés
Archivum

Emma Meesseman lett az év fiatalja:

:

Hirdetés

A FIBA Europe kihirdette a 2011-es év fiatal játékosáról szóló szavazásának végeredményét. Az elmúlt esztendõ legjobb fiatalja a szurkolók és a szakemberek egyhangú szavazatai alapján a belgák tehetsége Emma Meesseman lett.

Meesseman azon nagy belga generáció tagja, amely eredményesen szerepelt az elmúlt években az U16-os Európa-bajnokságokon és az U17-es világbajnokságon, illetve 2011 nyarán az U18-as Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A 18 éves játékos csapata legjobbja volt a nagyváradi tornán, az MVP címet is elhódította.

Meesseman klubjában is kiemelkedõen teljesített, a 2010/2011-es szezonban az Európa Kupában a Lotto Young Cats alakulatában 15.8 pontot és 8.4 lepattanót átlagolt.

„Meesseman igaz vezére volt a nyári meglepetéscsapatnak. Egy tehetséges, elszánt játékos, aki a legnehezebb helyzetekben is képes egy csapat élére állni.” – mondta Olafur Rafnsson a FIBA Europe elnöke.

A szavazáson a második helyet a spanyol Queralt Casas, a harmadikat a 2010-es gyõztes a szlovén Nika Baric szerezte meg. Sara Krnjic a hatodik helyen végzett.

Hirdetés