Hirdetés
Európa

Emma Meesseman második lett a belga év sportolója választáson:

:

Hirdetés

Közvetlenül az ünnepek előtt került sor Belgiumban a hagyományos év sportolója gálára. A nőknél második lett a szavazáson Emma Meesseman.

Belgiumban az év sportolójának a világbajnok tornászt Nina Derwael-t választották. Így is óriási elismerés, hogy egy női kosárlabdázó a három legjobb közé került. Emma Meesseman klubszinten mindent vitt, a Jekatyerinburggal Euroligát nyert, a Washington Mystics alakulatával a WNBA-ben is felért a csúcsra. A válogatottal pedig az olimpiai selejtezőn való részvétel jogát harcolta ki az Európa-bajnokságon.

“Egyénileg ennél többet nem tudnék elérni, talán csak a nemzeti válogatottal. Csapataimnak az eredmények kiemelkedőek és nekem is fontosak, de nem az egyéni címekért csinálom. Az viszont szép lenne, ha egyszer az év csapata címet elnyernénk a válogatottal.” – mondta Meesseman, aki a sikereit elsősorban a női kosárlabda ismertségének növelésére használná fel.

“Szeretném, ha Belgiumot a női kosárlabda térképén tudnánk tartani és tovább népszerűsíthetnénk a sportágat.” – tette hozzá a sporza.be portálnak nyilatkozva. Belgium rendezi februárban Oostende városában az egyik olimpiai selejtezőt. Ezen Svédország, Kanada és Japán válogatottjával mérik össze az erejüket.

“Látva a csoportot, annál jobb dolog nem történhetett velünk, mint az, hogy házigazdák leszünk. Szerintem ez a legerősebb csoport és a legjobbunkat kell nyújtani a továbbjutás kiharcolásához.” – összegzett Meesseman.

Fotó: sporza.be

Hirdetés