Hirdetés
Európa

Emma Meesseman szerint túl sokáig vártak az orosz versenyrendszer felfüggesztésével:

:

Hirdetés

Oroszországban március 20-tól felfüggesztik a helyi versenyrendszert, ami gyakorlatilag a női bajnokság végét jelenti. A három élcsapat ezt már kommunikálta is a légiósai felé. A belga Sporza Emma Meesseman-t, a Jekatyerinburg sztárját, a WNBA döntő MVP-jét kérdezte a helyzetről.

Egy csapatot már karanténba helyeztek, miután visszatértek Franciaországból és az európai versenyeket szintén leállították. Itt Oroszországban meglehetősen későn döntöttek a bajnokság sorsáról. Mindannyian egy kicsit vártunk már rá.

mondta a Sporza portálnak a Jekatyerinburgban tartózkodó Emma Meesseman, aki kiemelte, hogy teljesen más a hozzáállás Oroszországban a jelenlegi helyzethez.

“Oroszországban jelenleg nincs olyan sok eset. Még mindig tapasztalható egyfajta “távol vagyunk mindentől” mentalitás. Még dühösek is voltak a szurkolók, amikor az Euroligát felfüggesztették. Nagyon sok félreértés tapasztalható errefelé. Ettől függetlenül kezd megfordulni a közhangulat és felismerik, hogy ez komoly. ” – tette hozzá a belga klasszis, aki szerint mind a mai napig a szokott mederben zajlik az élet.

“Az átlagemberek még folytatják a szokásos életüket. Sok embert látni az utcán, néhányan viselnek csak szájmaszkot. Itt még a WC-papír vásárlás sem jelent problémát.” – jegyezte meg némi iróniával Meesseman, majd így folytatta:

Ezen a héten a Sakk Világbajnokságot szintén itt rendezik Jekaterinburgban. Ez egyelőre folytatódik. Sok mindennek kellene változnia Oroszországban ahhoz, hogy az emberek rájönnek ez egy komoly helyzet és bent kellene maradniuk az otthonukban.

A WNBA kapcsán szintén sok a kérdőjel Meesseman szerint. A belga klasszis a Washington Mystics csapatával bajnok lett és a döntő MVP-jének választották, így érthetően a tengerentúli fél számítani a megjelenésére.

“Remélem, hogy lesz WNBA szezon. Tartjuk a kapcsolatot és egyelőre minden hivatalos formában azt kommunikálják felénk, hogy a tervezett ütemtervet tartják.” – fogalmazott Meesseman, majd árnyalta a képet.

Mi játékosok egymás között azért azt feltételezzük, hogy lesznek változások. Akár későbbi rajt vagy kevesebb mérkőzés. Várnunk kell a hivatalos megerősítésre. Természetesen mindannyian szeretnénk játszani, de tisztában vagyunk azzal is, hogy a kosárlabda jelenleg nem a legfontosabb dolog. Most az egészség a legfontosabb.

Hirdetés