Hirdetés
Magyarország

“Én nem csak kosárlabdázóként nézek rájuk, hanem emberként is”:

:

Hirdetés

A múlt héten állt munkába az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzőjeként Iványi Dalma, akit a bama.hu portál kérdezett.

Iványi Dalma pályafutása lezárása után a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémián kezdett dolgozni, ahol nagy népszerűségnek örvendett az intézmény növendékei között. A fiatalok megható módon búcsúztak tőle egy szál virággal, melyről korábban lapunkban is beszámoltunk.

Én nem csak kosárlabdázóként nézek rájuk, hanem emberként is. Talán érzik rajtam, hogy én ezt szívvel-lélekkel csinálom. De ez akkor is így van, ha felnőttekkel kell dolgoznom. Amellett, hogy ez a munkám és a profi játékosoknak is az a munkájuk, hogy jól teljesítsenek, a kosárlabda alapvetően egy játék, aminek csak akkor van értelme, ha örömödet leled benne. A gyerekeknek is mindig azt mondom, hogy ha már játszunk, azt csináljuk száz százalékkal, és akkor abból jó dolgok fognak kisülni.

– mondta Iványi Dalma, aki először vezet majd felnőtt csapatot.

Ez egy hosszú folyamat volt. Megérett bennem, hogy most már szeretném magam kipróbálni ebben a szerepkörben. Az elmúlt években több korosztályban is tapasztalatot gyűjtöttem, és a női válogatott másodedzőjeként a felnőttek világába is „belekóstolhattam”. A Győr megkeresett, s emberileg és szakmailag is úgy éreztem, hogy ezt a lehetőséget meg kell ragadnom.

Iványi Dalma korosztályos válogatottjaink és a felnőtt nemzeti csapat mellett is dolgozik, illetve dolgozott. “Többen is megerősítettek abban, hogy jó az, amit csinálok. A válogatottnál az a kapocs vagyok a játékosok és az edzők között, aki még játékosfejjel is gondolkodik.” – jellemezte a felnőtt válogatottnál betöltött munkáját.

Győrben nagy várakozások előzik meg a szezont. Attól azonban nem tart Iványi Dalma, hogy ezektől elmaradnak a következő szezonban.

Az nagyon fontos, hogy reálisan fogalmazzuk meg a célokat, és Győrben most az a feladatunk, hogy lépésről lépésre fejlődjünk. Ha türelmesek leszünk és keményen dolgozunk, akkor jönnek majd az eredmények is.

–  tette hozzá a bama.hu portálnak adott nyilatkozatában.

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

Hirdetés