Hirdetés
Magyarország

“Én végig hittem abban, hogy nyerni tudunk”:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A DVTK sikerét hozta a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa. Az M4 Sport Kosárlabda magazinjában Aho Nina értékelt.

Én végig hittem abban, hogy nyerni tudunk. Sok olyan pillanata van a mérkőzésnek, de szerintem a többiek is így vannak vele, amire nem emlékszem. Ettől függetlenül tényleg nem volt olyan momentum, amikor ne azt éreztem volna, ha a csapattársainkkal mindent odaadunk, akkor ne tudnánk megnyerni.

– nyilatkozta Aho Nina, aki a három mérkőzésen 32.7 perc alatt 7.7 pontot, 5.3 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt.

A DVTK játékosát a lelátói hangulatról is kérdezték. “Nehéz szavakba foglalni.” – jellemezte Aho Nina. “Azt tudni kell, hogy öt órától labdarúgó mérkőzés volt és a szurkolótáborunk másik fele csak utána érkezett a csarnokba. Szerintem mindenki érezte, amikor egyszerre elkezdtek nekünk szurkolni. Az alaphangulat is nagyon jó volt, a Szekszárd ellen is sokan kijöttek már, de az elmondhatatlan amikor ennyi ember áll, szurkol, énekel és velünk van. Sok mindenen átlendítettek minket.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A DVTK-nak a Covid miatt egy hosszabb leállással is meg kellett küzdenie és Keyona Hayes-t is elveszítette.

“A szezonunk eddig a pontig így telt, hogy folyamatosan olyan dolgok történtek velünk, amire nem számítottunk. Keyona kiesése is ilyen volt. Szerintem mindenki úgy állt ehhez, hogy ez az ő teste, támogatjuk, mindenben segítünk neki és azt az extrát, amit a Keyona nyújt, saját magából elő kell hoznia mindenkinek. Csak így tudunk csapatként nyerni.” – mondta Aho Nina, mielőtt rátért volna a lepattanókra. A DVTK megnyerte a Sopron ellen a lepattanócsatát. A teljes tornát nézve pedig Milica Jovanovic átlagolta a legtöbb védőlepattanót, míg Cheridene Green a legtöbb támadólepattanót.

“Az is volt az alaptaktikánk a Sopron ellen, hogy a magas játékosok, akik bent harcolnak a labdáért, ők harcoljanak meg a labdáért. Határ Betti vagy Stefanie Dolson ne tudja leszedni a labdákat, mi kicsik pedig fussunk be, szedjük le és próbáljuk meg indítani őket, amilyen gyorsan lehet. Ezt szépen megoldottuk a végén.” – fogalmazott a DVTK játékosa.

Milica Jovanovic lett a döntő MVP-je. “Mimáról tudni kell egy különleges személyiség is, rutinos, elismert, kosárlabda szempontjából top játékos, de emberileg is a szíve, lelke, esze ott van, ahol kell. Iszonyatosan jó csapattárs, aki sokat segít nekünk pályán és pályán kívül is. Örülök neki, hogy így jött ki a lépés és ő tudott lenni az az ember, aki mind a három meccsen ilyen maximális teljesítményt tudott nyújtani.” – jellemezte kiemelkedően szereplő társát Aho Nina.

Szerintem nagyon egyszerű a dolog. Bíztunk egymásban. Sok mindenen mentünk keresztül. Voltak kisebb, nagyobb hullámvölgyeink, de bíztunk abban, hogy eljön a mi időnk és ez mostanra teljesedett ki.

– foglalta össze a DVTK sikereinek a titkát Aho Nina.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés