Hirdetés
Magyarország

Eördögh Edit és Rátkai Eszter anya-lánya párosa megtalálta számítását a Rátgéber Akadémián:

:

Fotó: utanpotlassport.hu

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál a Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzésére látogatott, ahol Eördögh Edittel, illetve lányával, Rátkai Eszterrel készített interjút.

A Vasasban eltöltött hosszú évek után nyáron Eördögh Edit edzőként, míg a korosztályos válogatott kosárlabdázó lánya, Rátkai Eszter játékosként vágyott új kihívásra, így a fővárosból Pécsre tették át székhelyüket.

A Vasasban eltöltött kilenc évem után az elmúlt szezon végén azon kezdtem el gondolkodni, hogy mitől lehetnék még jobb, hogyan tudnék előrelépni, és felvetettem azt az ötletet a szüleimnek, hogy klubot szeretnék váltani, Pécsre szeretnék igazolni. Szerencsére abszolút támogattak a szándékomban, hiszen tisztában voltak vele, hogy itt még jobb kosárlabdázó lehetek. Ezt követően felkerestük Rátgéber Lászlót, aki nagyon szívesen, tárt karokkal fogadott. Azóta pedig mindenben segítenek itt az Akadémián, hogy megvalósítsam a céljaimat, vagyis hogy egyszer euroligás játékos váljon belőlem. Nagyon szeretek itt lenni, a lányok is gyorsan befogadtak, felkészült edzőkkel vagyok körülvéve. Remélem, még jó pár évig lesz lehetőségem itt fejlődni. 

– nyilatkozta a fiatal tehetség az Utánpótlássportnak, amikor arról kérdezték, hogy megtalálta-e számításait a Rátgéber Akadémián.

A korosztályos válogatott játékos mellett edző-édesanyja is követte őt, és a Vasas fiataljaival elért szebbnél szebb sikerei után költözött Pécsre, ahol jelenleg a kadett leány „A” csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik.

Eszter mellett számomra is elengedhetetlen volt a továbblépés, hiszen edzőként életem végéig folyamatosan fejlődnöm kell, új dolgokat kell megismernem, éppen ezért jöttem/ jöttünk ide Pécsre mindketten. Rátgéber László személye garancia volt a minőségi munkára, emellett az itt dolgozó hazai és nemzetközi edzőktől rengeteg tanulhatok. Már most, csupán néhány hónap érzem magamon mennyi új impulzus ért, például a külföldi mentoredzőink jelenléte nagyon sokat számít, hiszen ők kívülről látják, hogyan dolgozunk a gyerekekkel. Majd az edzések után a velük való eszmecserék fontos visszajelzés valamennyi edzőnek, hogy vajon mit csinálunk jól, netán rosszul. Ahogyan a fiatal játékosoknak, úgy az edzőknek is szükségük van arra, hogy egy kívülálló szakmai szem értékelje a munkáját. Ebből az aspektusból a legjobb helyre kerültem.

– fogalmazott a 48-szoros válogatott Eördögh Edit, majd kitért lánya remek szezonkezdetére is.

Itt minden feltétel adott a további fejlődéséhez, mi több a lányomon az új környezet pozitív hatásai már most látszanak. Extra motiváltan vágott neki a bajnokságnak, és az edzéseken is abszolút mindig százszázalékkal odateszi magát. Az első fordulókban mutatott remek teljesítménye is azt tükrözi, hogy a benne lévő bizonyítási vágy kellő felszabadultsággal párosult. Ez is egyértelműen igazolja, jó döntésnek bizonyult a klubváltás.

A teljes beszélgetés ITT olvasható!

 

Hirdetés