Hirdetés
Magyarország

Epikus küzdelemben egyenlített a Szekszárd az elődöntőben

TARR KSC Szekszárd - SERCO UNI Győr 76-73 (24-22, 16-18, 18-16, 18-17)

TIPPMIX NŐI NB I. A - elődöntő, 2. mérkőzés
Szekszárd, Szekszárdi Szabadidőközpont
Montgomery-Tóth Cecília, Györfy Rúben, Minár László Balázs (Téczely Tamás)

TARR KSC Szekszárd: Horváth 4/3, Mányoky 7/3, Monroe 16, Boros 3/3, Westbeld 25/3. Csere: Theodoreán 7/3, Miklós 10/9, Stanacev, Krnjic 4.

SERCO UNI Győr: Dubei 18/9, Carleton 21/9, Nagy 5, Goree 2, Anigwe 11. Csere: Dombai 12/3, Török 4, Bach, Göngyösi.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A elődöntő párharcában Kathryn Westbeld triplájával a TARR KSC Szekszárd 76-73-ra legyőzte a SERCO UNI-Győrt és ezzel 1-1-re kiegyenlítette a párharcot. A sorsdöntő harmadik meccset csütörtökön rendezik Győrben.

A mérkőzés előtt Domokos Lőrincre emlékeztek. Az egykori játékvezető, MKOSZ ellenőr, a Tolna Vármegyei Kosárlabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke a közelmúltban tragikus hirtelenséggel hunyt el. A találkozót Kathryn Westbeld két találta vezette fel. Igyekezett gyorsan magához ragadni az irányítást a Szekszárd. Tette mindezt hasonló hatékonysággal, mint az első félidőben Győrben. A pontgazdag első szakaszban 15-14-ig nem alakult ki nagy különbség. Ezt követően Mányoky Réka és Miklós Melinda tripláival került lépéselőnybe a KSC. A legnagyobb differencia hat pont volt a felek között, de Dubei Debóra és Dombai Réka találata zárta az első szakaszt, amivel 24-22-re szépített a Győr. Érdekesség, hogy mindkét gárda 8 mezőnykosarat értékesített az első szakaszban. A KSC-nek ehhez 15, a Győrnek 20 kísérletre volt szüksége. A második negyedet Miklós Melinda hármasa vezette fel, melyre Kristine Anigwe válaszolt.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de érdemes volt a faultokat is figyelni. Kristine Anigwe és Jacinta Monroe is begyűjtötte harmadik hibáját. Bridget Carleton és Dubei Debóra tripláival 32-31-nél vette át vezetést a Győr. A félidő utolsó perceiben több eladott labda és ki nem kényszerített hiba csúszott a játékba, melyet faultok is tördeltek. Nem folytatódott olyan ütemben a pontok termelése, mint korábban. Egy hosszabb videózás is megakasztotta a játékot. Megugrott 2-3 ponttal a KSC, de az utolsó percben az extázisban játszó Dubei Debóra vezetésével 40-38-ra fordított a Győr. A félidőt Sara Krnjic duplája zárta, amivel 40-40-re alakította az állást. A félidőben a hazaiaknál a 14 pontos Kathryn Westbeld, míg a vendégeknél a szintén 14 egységnél járó Dubei Debóra volt a legeredményesebb. A harmadik negyedet Horváth Bernadett triplája vezette fel, melyre Kristine Anigwe felelt. Nem alakult ki nagy különbség, de pár ponttal jellemzően a hazaiak jártak előrébb.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Lassan, de biztosan kinyílni látszott az olló. Jacinta Monroe 2+1-es megoldására gyorsan válaszolt Bridget Carleton. Ezt követően azonban 54-48-ra megugrott a Szekszárd. Cziczás László időkérése után rendezte a sorait a Győr. Felzárkóztak két pontra a vendégek, majd 56-56-nál egyenlítettek is. A harmadik szakaszt Kathryn Westbeld találata zárta, így 58-56-ról futottak neki a negyedik negyednek a csapatok. Itt Miklós Melinda triplájával és Westbeld újabb villanásával erősítette meg vezetését a Szekszárd. 63-56-nál időt kért Cziczás László. A harmadik negyeddel ellentétben ezúttal nem tudtak lendületet venni a vendégek. Két eladott labda és két kihagyott büntető követte ezt a győri gárdától. Aleksandra Stanacev sportszerűtlenje után még felcsillant a remény a győriek előtt, de Jacinta Monroe hamar lehűtötte ezt. 66-58-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség. Boros Julcsi tripláját követően 71-61-nél pedig már 10 ponttal ment a KSC, mely kiemelkedő védekezésével kézben tartotta a meccset.

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Legalábbis úgy tűnt, hogy kézben tartja… Bridget Carleton triplájával ugyanis újra látótávolságba ért a Győr. Horváth Bernadett sportszerűtlenje és Aleksandra Stanacev eladott labdája – ez már az 5. volt – fordulatot hozott. A Győr végül 73-73-nál egyenlített is. Volt labdája a vezetéshez a vendég-gárdának. Ezzel azonban nem tudtak élni. 12 másodperce maradt a Szekszárdnak és végül Kathryn Westbeld triplájával megnyerte a mérkőzést. A Győrnek már nem maradt ideje az egyenlítésre. Sorsdöntő harmadik meccs jön csütörtökön Győrben. Sokáig emlékezetes nagy küzdelemben volt, amolyan igazi play-off csata!

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

Hirdetés