Hirdetés
Archivum

Epiphanny Prince-t az orosz válogatottba csábítják:

:

Hirdetés

Borisz Szokolovszkij, orosz szövetségi kapitány a sport-express.ru oldalnak nyilatkozva bejelentette, hogy megnevezte azt a 24 játékost, akik jelenleg az orosz nõi válogatott bõ keretét adják.

Szokolovszkij nyilatkozatából kiderül, hogy 24 játékos nevét írta össze, akikbõl a nyári, olimpiára kvalifikáló kontinenstornára összeállítja az orosz nemzeti válogatottat. A keret tagjait két csoportba lehet sorolni. Van a 12 jelenlegi legjobb orosz játékos, akiktõl a júniusi EB-n az eredményt várhatják a szurkolók és 12 olyan tehetséges fiatalt is felírt a listájára a szakember, akik pedig a Londoni Olimpián illetve az azt követõ idõszakban lehetnek alapemberek. Szokolovszkij ígérete szerint, amint tárgyalt a szövetséggel és a játékosokkal, nyilvános lesz a névsor.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elárulta, hogy Becky Hammon és a veterán Elena Baranova szolgálataira nem tart igényt. Hammonnal hosszas egyeztetés után arra jutottak, hogy a telített versenynaptárja miatt az amerikai játékos nem tud a csapat rendelkezésére állni az Európa Bajnokságon. Baranovára pedig játékosként már nem számít a szakvezetés, de könnyen elképzelhetõ, hogy a szakmai stábban helyet kap.

Szokolovszkij arra is kitért, hogy szeretné a válogatottban látni a Szpartak Moszkva sztárját, az orosz útlevéllel is rendelkezõ Epiphanny Prince-t. Az amerikai klasszis idén remekel az EuroLiga címvédõjénél és szülõhazájában a válogatottban nem számoltak eddig vele.

Hirdetés