Hirdetés
Archivum

Érdekesnek ígérkezõ meccseket hoznak a topligák:

:

Hirdetés

Az európai kupasorozatok rendkívül fordulatos játéknapjai után a hétvégén minden jegyzettebb bajnokságban teljes forduló jön. Lesznek kifejezetten érdekesnek ígérkezõ meccsek.

Oroszországban ünnepi hétvége jön („Az anyaország védõi”), így egy kisebb szusszanásnyi pihenõt kapnak a csapatok. Hétfõn lesz ugyanis teljes forduló, amely hoz egy Orenburg – Jekatyerinburg presztízscsatát, de a Krasznojarszk ellen a Dinamo Kurszknak sem lehet feltétlenül könnyû dolga. Az Orenburgnak lesz igazán sûrû hétvégéje, hiszen szombaton bepótolják a Novoszibirszk ellen korábbról elhalasztott meccsüket. Törökországban a címvédõ Fenerbahce szombaton a Mersin otthonában szerepel. Az igazi nagyüzem viszont vasárnap érkezik el. Krivacevic Tijana csapata a Botas az Izmit alakulatát látja vendégül. A hétvége TV-közvetítéses csúcsrangadója is ekkor kerül terítékre. A Hatay fogadja a Cukurovát. A meggyengült Hatay-nak nincs könnyû dolga, de már bravúrok kellenek tõle, ha szeretné tartani a lépést az élbollyal.

Spanyolországban a Girona az Ensino Lugo vendégeként szerepel. Angela Salvadores továbbra sem léphet pályára a Lugo színeiben, de így is megszorongathatják a Gironát. Biztosak lehetünk benne, hogy belõlük szintén sokat kivett a Szekszárd elleni párharc. A Salamanca eközben a Bembibrét fogadja. Nekik kötelezõ a gyõzelem. Olaszországban a listavezetõ Reyer Venezia a Luccát látja vendégül. Lehetnek nehezebb perceik, bár az idei Lucca mesze nem olyan versenyképes, mint a korábbiak. Hasonló helyzetben van a Famila Schio, akik a jól szervezett Fila San Martino di Luparit fogadják. Nagy kérdés, hogy az Orenburg elleni zseniális meccsük után mennyire lesznek frissek fejben. A Ragusa viszont nem hibázhat a Vigarano otthonában. Franciaországban a Lyon a Landes otthonában vív rangadót. A TV-közvetítés miatt ezt a derbit hétfõn este játsszák le. A Bourges – Nantes Rezé és a Lattes Montpellier – Mondeville párosítások az élcsapatok magabiztos sikerét vetítik elõre. A Carolo Basket pedig a Tarbes otthonában lép pályára favoritként.

Ha a környezõ országokat nézzük, akkor ki kell emelni a brnói CEWL Final Four-t. Itt szombaton BK ®abiny Brno – Pie¹»anské Èajky és Sokol Nilfisk Hradec Králové – Young Angels Ko¹ice elõdöntõket vívnak. Ennek megfelelõen Szlovákiában és Csehországban teljes fordulóra nem kerül sor. Szlovákiában a Rózsahegy lejátssza egy korábbról halasztott meccsét a Somorja ellen. A cseheknél pedig a 20. fordulóból írta ki négy meccset. Az USK Praha már pénteken este kiütötte az Ostarvát. A KP Brno – Loko Trutnov párosítás pedig még éles csatát is hozhat. Lengyelországban a címvédõ CCC Polkowice a Lublin vendége lesz. A hétvége rangadóját az Arka Gdynia – Artego Bydgoszcz párosítás adja. Romániában a 3×3-as bajnokság fordulója miatt nagypályás bajnokik nem szerepelnek a programban.

Hirdetés