Hirdetés
Magyarország

Eredeti menetrend szerint Jekatyerinburgban kezdené az Euroligát a Sopron:

:

Hirdetés

Hétfőn sorsoltak a női kosárlabda Euroligában. A Sopron Basket az a UMMC Jekatyerinburg (orosz), a Bourges Basket (francia), a Famila Schio (olasz), a TTT Riga( lett), a Galatasaray (török), a Basket Landes (francia) csapatával került egy csoportba. A “B” jelű nyolcast majd a SPAR UNI Girona (spanyol) – ACS Sepsi-SIC (román) selejtező párharc győztese teszi teljessé.

Ha az eredeti tervek szerint indulna a sorozat, akkor október 14-én az UMMC Jekatyerinburg otthonában kezdené meg a szereplését a Sopron. A tervezett alapszakasz menetrend itt érhető el.

A magyar csapat hazai pályán a harmadik fordulóban a Galatasaray ellen debütálna és a hazai találkozóit rendre csütörtökön 18 órától rendezné. A FIBA Europe Board azonban majd szeptember 1-én határoz az aktuális járvány-helyzet alapján a lebonyolításról.

Itt van előttem egy október 14-i rajttal és február 24-i alapszakasz-befejezéssel, márciusi rájátszással és árpilis Final Four-ral rendelkező naptár, de nem vagyok benne biztos, hogy október 14-én ez a sorozat el is indulhat. Én azt gondolom egyébként, hogy meg kellene várni azt, hogy legyen vakcina és valamikor januártól egy rapid lebonyolítással ezt a sorozatot biztonságosan végrehajtani.

– nyilatkozta az M4 Sportnak Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője.

A soproni klub honlapján már hétfőn megjelent, hogy Török Zoltán élt egy javaslattal, miszerint januári indulással heti két mérkőzés lebonyolítására is sor kerülhetne, amennyiben sikerül egyeztetni az érintett országok szövetségeivel, a nemzeti bajnokságok menetrendjét illetően. A soproni ügyvezető reményét fejezte ki, hogy nem a mérkőzés szám csökkentése lesz a megoldás.

Hirdetés