Hirdetés
Archivum

Eredmények: Csehország ZBL – 11. forduló:

:

Hirdetés

Csehországban a 11. forduló zajlott a hétvégén. Teljes eredménylista és a bajnokság állása.

Az élcsapatok közül az USK Praha sorsolás szerint szünnapos volt. A Zabiny Brno és a KP Brno városi derbijét pedig egy késõbb kijelölésre kerülõ idõpontban rendezik. Ennek oka a csapatok EWBL, illetve CEWL kötelezettségei.

Az Atomerõmû KSC Szekszárdot fogadó Nymburk teljesítményét figyelhettük. A papírformának megfelelõen a BLK Slavia Prahát 87-54-re kiütötték. A prágaiak mindössze nyolc játékossal utaztak a találkozóra, így nem tudtak nagy ellenállást kifejteni. Már a 15. percre kialakult az a 20 pontos különbség, ami meghatározta a mérkõzés menetét. A Nymburk a harmadik negyed végén 59-39-re vezetett, majd elfáradó riválisa ellen a záró szakaszban még 13 pontot hozzátett a különbséghez.

A Nymburk együttesében most debütált az új igazolás Ashley Paris, aki a Hatay-ból és a WNBA küzdelmeibõl is jól ismert Courtney Paris ikertestvére. A hasonló testi adottságokkal rendelkezõ center nem futott be akkora karriert, mint testvére. Viszont macedón állampolgársággal rendelkezik, így a „nem európai státuszú” játékosok kvótáját nem terheli. Paris elsõ meccsén 17 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmények
Loko Trutnov – Sokol Hradec Králové 59-80
Slovanka MB – SB© Ostrava 71-66
U19 Chance – Teamstore Brno 77-69
DSK Basketball Nymburk – BLK Slavia Praha 87-54
®abiny Brno – KP Brno – késõbb

Tabella

Hirdetés