Hirdetés
Utánpótlás

Érezhető a fejlődés a Soproni Darazsak Sportakadémia serdülőinél:

:

Fotó: Gazsovics Krisztián / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Április 3. és 8. között nemzetközi U14-es tornának adott otthont Sopron. A házigazda Soproni Darazsak Sportakadémia serdülői a 6. helyet szerezték meg a rangos seregszemlén.

Számunkra ez egy nagyon értékes torna volt.

– mondta Stoics Judit, a Soproni Darazsak Sportakadémia serdülő csapatának vezetőedzője, amikor az esemény értékelésére kértük. „A szintünkhöz képest erős riválisokkal találkoztunk és minden egyes mérkőzésen keményen kellett küzdenünk védekezésben, támadásban. Amikor vereséget szenvedtünk, akkor is szoros összecsapásokat tudtunk kialakítani. Összességében is elmondható, hogy jó színvonalú torna áll mögöttünk.”

Fotó: Gazsovics Krisztián / Soproni Darazsak Sportakadémia

A sportakadémia serdülői az évad közben is több nemzetközi erőpróbán vettek részt, melyek élményeiből táplálkozhattak a lányok.

„Sokat számított a BasketGirls X MEL sorozatban megszerzett tapasztalat. Ott két tornán szerepeltünk a szezon korábbi szakaszában. Így már nem érte váratlanul a lányokat az ellenfelek védekezése, agresszivitása vagy például az, hogy adott dolgokra másként reagálnak, mint amit a hazai mezőnyben megszoktak. Érezhető a fejlődés kosárlabdában és fizikai mutatókban is, amit nagy örömmel tapasztaltunk.” – hangsúlyozta Stoics Judit, majd hozzátette:

„Taktikailag egyértelműen léptünk elérő. Régóta gyakorolunk bizonyos elemeket a kosárlabdából, amikhez egyre határozottabban tudunk nyúlni mérkőzésen és ezeket szépen meg is valósítják a lányok. Ahhoz, hogy ezek működjenek, nagyon sok technikai képzést adunk a sportakadémián. Azok a játékosok, akikkel taktikailag előrébb tudtunk lépni, ők technikai oldalon is komoly fejlődést mutatnak.”

A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságban legközelebb április utolsó hétvégéjén lépnek pályára a soproniak, de addig is értékes munka vár a játékosokra.

„A torna sokat kivett a csapatból. Azt követő kedden pihenőt kaptak a lányok, a hét további része pedig egyéni képzésekről szólt. Dobást, passzolást, az alap technikai elemeket gyakoroltuk. A következő héten ezek mellé beemeljük a fizikális terhelést. Az utolsó hét pedig már a szokásos meccshét lesz, mely során többek között átnézzük a játékainkat. Amit érzékeltünk a BasketGirls X MEL sorozatban, az még hatványozottabban megmutatkozott ezúttal. Nyílik az olló tudásban a kerettagok között, de ez teljesen természetes ilyen életszakaszban. Igyekszünk ebben a szünetben ismét homogénebbé tenni a csapatot.”

– mondta a szakvezető, aki reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi tornán mutatott játékot a bajnokságban is kamatoztatni tudják a játékosai.

Fotó: Tóth Zsombor / Soproni Darazsak Sportakadémia

„A bajnokságban az utóbbi két fordulóban jó ellenfelekkel játszottunk jó meccseket. Ha nem is nyertünk minden alkalommal, de mégis értékes visszajelzések érkeztek a csapattól. Bízom benne, hogy a most tapasztalt fejlődést a bajnokságra is tovább tudjuk vinni. Hogy ez mire lesz elég eredményesség terén, azt nem tudom megmondani, de egyéni és csapatfejlődést nézve szépen és jó úton haladunk előre.” – összegzett Stoics Judit.

A Soproni Darazsak Sportakadémia serdülő csapatának eredményei a nemzetközi tornán

Csoportmérkőzések
Darazsak Sportakadémia – MBK Ruzomberok 65-59 (23-12, 14-20, 5-16, 23-11)
Darazsak Sportakadémia – ASD Basket Costa 56-72 (21-10-11-27, 6-30, 18-5)
MUKS Poznan – Darazsak Sportakadémia 61-49 (22-13, 15-13, 18-9, 6-14)

5-8. helyért
Selection Zagreb – Darazsak Sportakadémia 39-67 (10-21, 10-17, 11-12, 8-17)
Darazsak Sportakadémia – Sokol Hradec Kralove 65-68 (23-24, 17-13, 17-19, 8-12)

Hirdetés