Hirdetés
USA

Erica McCall a 24-es mezszámáról

Hirdetés

A világjárvány okozta leállás alatt a High Post Hoops portál olyan cikksorozatot készít, melyben kosárlabdázó testvéreket mutatnak be és hasonlítanak össze. A legutóbb Erica McCall és családja, DeWanna Bonner, illetve Justin McCall került a középpontba.

Tavaly nyáron nagy figyelmet kapott, amikor Erica McCall Carrie Underwood koncertjén fellépett. A High Post Hoops portál portréjában idézik a lapnak akkor adott nyilatkozatát. “Amikor énekeltem, úgy éreztem, hogy ez vagyok én, ezt kell tennem. Szórakoztatni másokat, akár a kosárlabda pályán, akár színpadon egy ismert előadó mellett. Az egyik oldalam mindig elégedetlen. Harmadéves WNBA játékos vagyok és még mindig keresem a helyem ebben a nehéz ligában. Amennyire jó érzéssel töltöttek el az elismerő szavak, annyira jó lenne ilyeneket kapni egy jól sikerült nagy meccs után.” – mondta tavaly McCall.

Erica McCall édesapja Greg McCall az UC Bakersfield női csapatának vezetőedzője a Divízió I-ben. Az első házasságából született DeWanna Bonner, míg a másodikból Erica McCall és Justin McCall. Igazi kosaras család formálódott. Erica McCall nem titkolta, hogy a kiemelkedő karriert befutó, kétszeres WNBA-bajnok nővére DeWanna Bonner igazi példakép. Ha szükség van rá, akkor mindig ott van és segít.

A nővérem miatt viselem a 24-es számot. Mindig felnéztem rá. Szerettem volna, sőt szeretnék most is olyan lenni, mint ő. Mindig mondja, hogy fel a fejjel és próbáljam meg jól érezni magam, még ha rosszabb napjaim is vannak.

– mondta McCall, akivel a közelmúltban bontott szerződést az Indiana Fever. A hazánkban az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesében évek óta remeklő Erica McCall összesen 79 találkozón lépett pályára eddig a WNBA-ben. Az elmúlt szezonban 15 találkozón 6.9 percet átlagolt.

A közelmúltban számolhattunk be arról, hogy McCall-t az Európa Kupa idény második ötösébe választották. Paul Nielsen, a FIBA szakírója a kiegyensúlyozott teljesítményét emelte ki a jellemzése során. A statisztikai mutatók közül pedig azt, hogy 62%-os mezőnymutatóval átlagolt 14.8 pontot, illetve 9 lepattanót.