Hirdetés
Archivum

Erica McCall csatlakozott az Indiana Fever együtteséhez:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra négy mérkõzést rendeznek a WNBA elõszezonjában. Az Indiana Fever csapatában bemutatkozhat az Atomerõmû KSC Szekszárd légiósa Erica McCall.

Csütörtökön érkezett meg Indianapolisba Erica McCall, aki a repülõtérrõl egyenesen csapata szezonnyitó rendezvényére sietett. Ekkor mutatták be a helyi szurkolóknak a Fever 2018-as együttesét, amelyet igencsak fiatal játékosok alkotnak. A 16 fõs bõ keretükbõl tízen 25 évesek vagy ennél fiatalabbak. Tavaly egy generációváltás indult a klubnál, ami tavasszal Briann January és Marissa Coleman távozásával vált teljessé. 2017 nyarán Tamika Catchings visszavonulása után az elsõ szezon még nem sikerült igazán jól, mivel 12 év után lemaradtak a rájátszásról. Idén viszont egyértelmû céljuk visszakerülni a legjobbak közé.

Az élmezõnybe visszavezetõ hosszú úton várhatóan számítanak Erica McCall szolgálataira is. Az elõzetes nyilatkozatok alapján kisebb meglepetés lenne, ha végül nem kerülne be a szûkített keretbe. A Fever-nél megvan az elsõ távozó is, az egyik centerük Jennifer Hamson szolgálatait köszönték meg. Az Európából érkezõ játékosok a napokban csatlakoztak vagy csatlkoznak be az edzésmunkába. Erica McCall mellett a Hatay-ból ismert belga Hind Ben Abdelkader szintén pénteken töltötte elsõ teljes napját az együttessel. Várhatóan a hétvégén befut Erlana Larkins is, aki éppen pénteken este esett ki a Cukorova gárdájával a török elõdöntõben.

Az Indiana Fever keretét nézve elmondható, hogy Candice Dupree, Shenise Johnson és Erlana Larkins hármasa alkotja a rutinosabb magot, de lassan már ide sorolhatjuk Natalie Achonwát is. Sokat várnak a Draft-ról elhozott újoncoktól, akik Kelsey Mitchell, Victoria Vivians és Stephanie Mavunga. Van még két új igazolásuk Kayla Alexander és Alexis Peterson személyében. Az elõszezonban egyszer már láthattuk az átalakuló keretüket, amikor a hétfõi matiné mérkõzésen 79-65-re gyõzték le a Chicago Sky-t. Ekkor éppen Mavunga ért el 18 és Peterson 17 pontot. Várhatóan szombatról vasárnapra virradóra a Washington Mystics ellen már egy teljesebb és élesebb csapatot láthatunk tõlük.

Videós interjú

Hirdetés