Hirdetés
USA

Erica McCall nagy lehetőség kapujában

Hirdetés

Vasárnap jelentette be az Atlanta Dream, hogy szerződtette Erica McCall-t. A hazánkban légióskodó játékos óriási lehetőséget kapott, hogy a WNBA-ben bizonyíthasson.

Az Atlanta Dream aktív kerete 10 fő alá csökkent a múlt héten és egy speciális szabály tette lehetővé, hogy Erica McCall-t szerződtethessék. Óriási munkát végeznek a tengerentúli csapatok stábjai, hogy ilyen körülmények között a floridai szezonra megfelelő létszámú és ütőképes keretet rakjanak őssze.

Péntek éjfél lehetett, amikor felhívtam. Az a nyugati parton még csak kilenc óra és azt kérdeztem tőle, hogy holnap repülőre tudsz-e szállni

idézte fel Erica McCall legigazolását Nicki Collen, a Dream vezetőedzője, majd így folytatta: “Gyorsan tudtunk jegyet foglalni, hogy minél előbb megérkezhessen és a kötelező karantént minél előbb megkezdhesse. Szombaton este meg is érkezett, átesett a teszten, letelik a karantén és ha a kötelező orvosi vizsgálatokon is átmegy, akkor ott lehet velünk a pályán.”

Erica McCall tavaly mindössze 15 mérkőzésen léphetett pályára az Indiana Fever-nél és ezeken 6.9 percet átlagolt. Békében váltak el a felek útjai.

A kevés lehetőség miatt volt. Sokat veterán szerepelt előttem a keretben és nehéz volt mellettük játékidőt szerezni. Fejlődni pedig igazán a pályán lehet. Én szerettem volna több lehetőséget kapni és így tudtuk, hogy ebből mi következik. Megbeszéltük, hogy megnézem milyen lehetőségeim lehetnek egy másik csapatnál.

– idézte fel McCall a Fever-től való távozását a Bakersfield Californian című lapnak.

Az Atlanta Dream-nél már régóta figyelték a hazánkban is népszerű játékost.

“Erica rajta volt a radaron, hogy sérülés vagy bármi más probléma esetén megkeresnénk. Olyannak tartjuk, aki tökéletesen illeszkedik a csapatba. Számunkra kulcsfontosságú a gyorsaság. Erica pedig olyan játékos, aki rengeteg energiát tud adni. Olyan ember, aki bármit megtesz, amire kérjük. Legyen szó edzésről, ötperces részfeladatokról vagy 20 perces meghatározó játékosról. Jól ismerem Ericát és mindent ki fog adni magából, függetlenül a helyzettől. Nyilvánvaló választás volt.” – összegzett  Nicki Collen edzőnő.