Hirdetés
Nagyvilág

Erica Ogwumike nigériai válogatott lehet:

:

Hirdetés

A BBC közölt egy összeállítást, melynek középpontjában Erica Ogwumike állt. A négy testvér közül a legfiatalabbnak a játékjoga idén kelt el a WNBA drafton. A Minnesota Lynx gárdájában kezdené profi karrierjét, de életútja sok tekintetben eltér a nővéreitől.

A négy Ogwumike testvér közül Nneka és Chiney Ogwumike a Los Angeles Sparks játékosai. Olivia Ogwumike is kosarazott, de őt sérülések hátráltatták. Erica pedig idén végzett és drafton el is kelt a játékjoga. Róla tudni kell, hogy felvételt nyert az orvosi egyetemre és a mellett szeretne profi WNBA-s karriert. Ez még senkinek sem sikerült, de Erica bizonyítana.

A BBC-s összeállításban Erica Ogwumike azt is bejelentette, hogy a nigériai válogatottban szerepelne. Korábban az Egyesült Államok válogatottjának bő keretébe hívták be a limai Pánamerikai Játékok előtt. Az utazó csapatban azonban nem kapott helyet. A két testvére az amerikai válogatottban szerepelt, sőt Nnekának reális esélye van az olimpiai részvételre. 2021-ben Tokióban akár ellenfélként is találkozhatnának.

Erica Ogwumike a Rice Egyetem színeiben 90 mérkőzésen 32.3 perc alatt 17.7 pontot, 10.1 lepattanót és 2.4  gólpasszt átlagolt.

Hirdetés