Hirdetés
Archivum

Erika de Souza lett az 5. forduló MVP-je:

:

Hirdetés

A statisztikai mutatók alapján Erika de Souza lett a nõi kosárlabda Euroliga 5. fordulójának legértékesebb játékosa (MVP).

A Salamanca klasszis centere az Orenburg elleni csoportrangadón 24 ponttal, 10 lepattanóval, 1 gólpasszal vette ki a részét csapata 69-64-es sikerébõl. A Salamanca sorozatban 36. gyõzelmét szerezte, amivel rekordot állított fel a spanyol klubcsapatok között. Erika pedig nem mindennapi õszt tudhat maga mögött. Szeptemberben az Amerika-bajnokságon aranyéremig és ezzel olimpiai kvalifikációig vezette válogatottját, majd WNBA-döntõt játszott az Atlanta Dream színeiben, ezt követõen pedig a Pánamerikai Játékokon is szerepelt, mielõtt november elején csatlakozott volna az Euroliga címvédõjéhez.

A statisztikai mutatók alapján a forduló második legjobbja a Gdynia centere Aneika Henry volt, aki 15 pontot és 17 lepattanót szerzett Isztambulban a Galatasaray csarnokában. A forduló harmadik legkiemelkedõbb teljesítményét pedig a fehérorosz Veramejenka nyújtotta 16 ponttal és 7 lepattanóval az Orenburg színeiben a Salamanca ellen.
 

Hirdetés