Hirdetés
Magyarország

Erődemonstrációval kezdett, nagy arányú győzelemmel vágott vissza a Sopron

Sopron Basket - DVTK 84-49 (33-6, 19-18, 21-9, 11-16)

Bajnokság, 21. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Praksch P., Kapitány G., Minár L. (Dernei G.)

Sopron Basket: Williams 26/9, Varga A. 3/3, Jovanovic 7, Határ 10, January 3/3. Csere: Fegyverneky 6/6, Czukor 7/3, Sitku, Kókai 2, Dolson 11/3, Brook 9/3, Varga S.

DVTK: Vorpahl 8/6, Green 8, Aho 3, Kiss 6, Jovanovic 14/6. Csere: Kányási 4, Bacsó, Tóth 4, Vég-Dudás, Bernáth 2.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnokság 21. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 84-49-re legyőzte a DVTK-t.

A két csapat alig két hete Miskolcon egy sokáig emlékezetes hosszabbításos döntőt vívott a Killik László Női Magyar Kupán. Akkor a DVTK ünnepelhetett győzelmet. Ezúttal rögtön az első percekben igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Sopron. Gabby Williams öt pontja indította a találkozót. Erre még Kiss Angelika válaszolt, de amikor Briann January, Határ Bernadett, majd Nevena Jovanovic is megszerezte első pontjait, 14-2-nél már a 10 egységet is átlépte differencia és Völgyi Péternek időt kellett kérnie. A folytatásban is a Sopron akarata érvényesült. Gabby Williams megállíthatatlan volt. Egymaga 19 pontot szerzett az első negyedben. Ennek megfelelően gyorsan nőtt a különbség. Williams már a harmadik tripláját értékesítette, amikor 25-4-nél 20 pont fölé ugrott a soproni előny. Az első negyedben a 18-ból 13 mezőnykísérlete sikeresnek bizonyult a házigazdánál. A DVTK-nál ez a szám 13-ból 2 volt. Kiss Angelika mellett Kányási Veronika és Leslie Vorpahl szerzett pontot. 10 perc után 33-6-os állást rögzíthettünk.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második negyed elején Cheridene Green és Tóth Franka iratkozott fel a vendégektől a pontszerzők listájára. A Sopron azonban a folytatásban is tudta növelni az előnyét. Amikor Határ Bernadett büntetői és ziccere célt értek, 44-12-nél már 30 egység feletti különbségről árulkodott az eredményjelző. A DVTK, melynek színeiben az új igazolás Jessica Kuster még nem játszott, igyekezett a félidő utolsó öt percében szépíteni. Leslie Vorpahl két triplát értékesített, de betalált Kányási Veronika és Cheridene Green is. A különbség ezen 30 pont környékén állt be. A félidőben 52-24-es állást rögzíthettünk. Az ekkor 21 pontos Gabby Williams mellett még hét pontszerzője volt a Sopronnak. Határ Bernadett járt 8 pontnál, míg a DVTK-nál Leslie Vorpahl neve mellett szerepelt ugyanennyi. A soproniak 19-14-re vezettek a lepattanókban és mindössze három eladott labda szerepelt a statisztikájukon, míg a DVTK-nak 12. A harmadik negyedben első két percében mindössze Határ Bernadett dupláját és Jelena Brooks sikeres büntetőit rögzíthettük. A folytatásban azonban ismét erősített a Sopron.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fegyverneky Zsófia triplájával és ismét klasszis megoldásokat mutató Gabby Williams 2+1-es helyzetével elindult a 40 pontos határ felé a soproni előny. Kiválóan tudta rotálni a jövő héten kezdődő Euroliga rájátszás előtt a csapatát Gáspár Dávid. Árulkodó adat, hogy Varga Alíz, Varga Sára és Czukor Dalma a harmadik szakasz végén már 10 perc környéki játékidővel rendelkezett. A harmadik szakasz utolsó három percét 64-31 után 9-2-re hozta a kifejezetten nagy kedvvel és pontosan is játszó Sopron Basket. Az utolsó 10 percnek 73-33-ról mentek neki a csapatok. A hazaiak mezőnymutatója ráadásul még mindig 50% felett alakult, tehát egy pillanatra nem lankadt a figyelem. A záró etapot Stefanie Dolson öt pontja alapozta meg, majd Czukor Dalma is megvillant kétszer. A DVTK-nál Milica Jovanovic lépett előre, aki egymaga 8 pontot szerzett ebben a szakaszban. Itt már kiegyenlítettebb képet mutatott a játék. Mindkét fél tisztában volt azzal, hogy jövő héten olyan feladatai lesznek, melyek a szezon képét alapjaiban meghatározhatják. A Sopronnak az Euroliga negyeddöntővel, a DVTK-nak pedig a Győr elleni bajnoki rangadójával és utána az alapszakasz zárásával. A vendégek 16-11-re megnyerték záró a 10 percet, de így is 84-49-es soproni siker született.

Hirdetés