Hirdetés
Archivum

Erõdemonstrációval kezdte a rájátszást a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Szerdán délután megkezdõdött az Euroliga rájátszása. Az UMMC Jekatyerinburg domináns játékkal már az elsõ negyedben eldöntötte a gyõztes kilétét az USK Praha elleni találkozón.

Fotó: FIBA.basketball

Fotó: FIBA.basketball

A Jekatyerinburg 9-0-val kezdte a mérkõzést és 14-3-nál a 10 egységet átlépte a differencia. Natalia Hejkova gyors idõkéréssel igyekezett felrázni a csapatát, de ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Az elsõ etap végén már 26-7 állt az eredményjelzõn. A második negyedben 36-21-nél még akadt egy kis fellángolásuk a prágaiaknak, de ennél közelebb nem kerültek. Az 52-26-os félidõben Maya Moore 15, Brittney Griner 13 pontnál járt az oroszoknál.

A harmadik negyedben 25-30 pont környékén állt be a meccs. Nem volt kérdés a gyõztes kiléte és mivel a gyõzelmek száma dönti el a párharcot, nem a különbség, így mindkét oldal visszavett. A Jekatyerinburg úgy is stabilan tartotta a különbséget, hogy a kevesebb lehetõséget kapó játékosaik szintén pályára léptek. Az utolsó 10 percnek 75-45-rõl vágtak neki a csapatok. Az orosz gárdában végül a 29 pontos Maya Moore lett a legeredményesebb.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – USK Praha 97-70 (26-7, 26-19, 23-19, 22-25)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

Statisztika

Hirdetés