Hirdetés
Archivum

Erõs belgrádi csapattól szenvedett vereséget a TF:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezárult a csoportkör az Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornáján. A TF csapata 77-45-ös vereséget szenvedett egy kifejezetten erõs belgrádi gárdától.

Az eddigi eredmények alapján a torna egyik legerõsebb csapatát hozó Belgrádi Egyetem volt a TF ellenfele. Boros Zoltán együttesének matematikai esélyei még mutatkoztak a feldobás elõtt a csoport elsõ két helyének megszerzésére és ezzel a nyolc közé kerülésre, de ehhez bravúrgyõzelem kellett volna. A szerb csapat azonban hamar érvényesítette a fölényét. 11-3-as sorozattal kezdett és az elsõ negyed végén 27-12-re vezetett. A második negyed elején 13-15 pont között sikerült megfogni a hátrányt, de a félidõhöz közeledve már 20 egységgel járt elõrébb a belgrádi alakulat.

A harmadik negyednek 44-23-ról vágtak neki a csapatok. Nem volt igazán kérdés a gyõztes kiléte. Nagyot küzdött a TF, de egy más célokért hajtó, erõsebb riválissal találkoztak ezen a délutánon a lányok. A harmadik negyedet sikerült 14-14-re hozni, a záró szakasz utolsó 6 percében azonban ismét nõtt a differencia. Így alakult ki a 77-45-ös végeredmény. A TF legeredményesebbje a 10 pontos Bodnár Fanni volt.

A TF ezzel a vereséggel a csoportja harmadik helyén végzett és a 9-16. helyért folytathatja a tornát. A helyosztókat szombattól hétfõig rendezik. Az elsõ ellenfél egy portugál intézmény (Universidade de Aveiro) csapata lesz szombaton 20 órától.

Eredmény
TF – University of Belgrade 45-77 (12-27, 11-17, 14-14, 8-19)

Statisztika

Hirdetés