Hirdetés
Archivum

Erõs csapat formálódik Kassán:

:

Hirdetés

Az ebasket.sk portálnak nyilatkozott a következõ évadra vonatkozó terveirõl Daniel Jendrichovský a kassai csapat ügyvezetõje. A szlovák együttesnél a legfontosabb hír, hogy a sikercsapatból három légiós és a hazai mag várhatóan együtt tud maradni a következõ évadra is.

Jendrichovský tájékoztatása szerint Lucia Kupcikova, Katarina Pindrochova, Barbora Balintova, Zofia Hruscakova és Beata Janoscikova is elkötelezte magát a következõ évadra. A légiósok közül pedig szóban már megállapodott a klub a folytatásról Krivacevic Tijanával és Helena Sverrisdottirral, illetve folyamatosan egyeztetnek a szerb irányító Miljana Bojovic szerzõdéshosszabbításáról is.

Bojovicnak a Galatasaray tett ajánlatot, amivel anyagilag ugyan nem tud versenyezni a Kassa, de Jendrichovský bízik benne, hogy a szakmai érvek meggyõzik a játékost. „Õszintén hiszek benne, hogy Mili a következõ évadban is nálunk folytatja.” – fogalmazott a szlovák sportvezetõ.

Jendrichovský az új igazolásokról nem árult el semmit, de a Brno idõközben kikotyogta, hogy a csapattól távozó svéd tehetség Farhiya Abdi Kassán szerepel a következõ évadban. Abdi jelenleg a Los Angeles Sparks együttesét erõsíti a WNBA-ben. Brnóban az Euroligában 15.8 pontot és 4.3 lepattanót átlagolt.
 

Hirdetés