Hirdetés
Magyarország

Erősít a Sopron Basket: Aleksandra Crvendakic visszatér, Beatrice Mompremier érkezik:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Sopron Basket a hivatalos felületein bejelentette, hogy visszatér a klubhoz Aleksandra Crvendakic és érkezik Beatrice Mompremier.

A Sopron Basket közleménye az alábbiak szerint számol be az új érkezőkről:

A saját nevelésű, honi státusszal rendelkező Aleksandra Crvendakic mindössze 18 évesen érkezett Sopronba. Folyamatosan fejlődve, megannyi emlékezetes sikert elérve, hat csodálatos szezont követően új kalandokba vágott bele. Lyon, Salamanca és Mersin után köszönthetjük újra csapatunk színeiben.

A 27 éves center, Beatrice Mompremier az amerikai egyetemi évek után három szezonon keresztül erősítette a Győr csapatát, ahol magyar állampolgárságot kapott.

A két játékos november második felétől áll rendelkezésünkre, így a válogatott selejtezők novemberi szünete után, a Cegléd elleni mérkőzésen akár már be is szállhatnak a bajnoki küzdelmekbe.

Egy klub igazoláspolitikáját a piaci és egyéb körülmények erősen determinálják. – vágott bele az igazolások hátterének megvilágításába Török Zoltán ügyvezetőnk. –  Így van ez esetünkben is, mikor az egészégügyi állapot, vagy a korösszetétel jelöli ki az irányt. Ezért is vagyok különösen büszke arra, hogy a miénk újra és újra össze tud kapcsolódni azzal a filozófiával, amit a csapatépítésről vallunk.

2018. április 22-én este Sopronban, az Euroliga döntőjében egy olyan soproni kezdő ötös futott ki a pályára, amely sporttörténelmet írt. Fegyverneky – Turner – Crvendakic – Milovanovic – Határ. Nos, Aleksandra hazatértével ennek az ötösnek most valamennyi tagja újra a fedélzeten, rendelkezésre áll és akár együtt is a pályán lehet, közel 6 év eltelte után.

Ez az 5 játékos együttesen több, mint 40 (!) szezont “szolgált” eddig klubunknál.

Mi okosat lehet erre mondani?

“Ami volt, az lesz.”

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés