Hirdetés
Archivum

Erõsített tavaszra a Lattes Montpellier:

:

Hirdetés

A Lattes Montpellier a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerzõdtették a szezon végéig Suzy Batkovicot.

A horvát felmenõkkel rendelkezõ ausztrál válogatott center Suzy Batkovic még 37 évesen is csúcsformában játszik. A múlt héten véget ért ausztrál profi ligában kiemelkedõ egyéni teljesítménnyel vezette bajnoki címre a Townsville Fire gárdáját. Nem utolsó sorban MVP-nek is megválasztották.

Batkovic korábban játszott már Franciaországban, 2002 és 2004 között az USVO csapatát erõsítette. Euroligát is nyert a klubbal. Ezt követõen Jekatyerinburg felé vette az irányt, de párhuzamosan építette tengerentúli karrierjét is Seattle-ben. 2009 óta pedig döntõen Ausztráliában játszik. Válogatott szinten Batkovic a 2004-es és a 2008-as olimpiai ezüstérmes, illetve a 2012-es olimpiai bronzérmes válogatottnak is tagja volt.

Nem meglepõ a Lattes Montpellier keretének megerõsítése. Miután biztossá vált, hogy a nemzetközi porondon sem az Euroligában, sem az Európa Kupában nem lesz folytatás számukra, két kulcsemberüket is elengedték nagyobb célokért küzdõ csapatokhoz. Giorgia Sottana és Ewelina Kobryn kiválásával azonban hazai porondon is jelentõsen visszaesett a versenyképességük.

Hirdetés