Hirdetés
Európa

Értékelések a Fenerbahce – Jekatyerinburg Euroliga elődöntő után:

:

Hirdetés

Pénteken az isztambuli Euroliga Final4 elődöntőjében az UMMC Jekatyerinburg 88-84-re legyőzte a Fenerbahce-t. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Fotó: FIBA.Basketball

“Ilyen mérkőzésre számítottunk.” – kezdte visszatekintését Allie Quigley, az UMMC Jekatyerinburg sztárja. “Végig kiélezett küzdelemre készültünk, ahol az dönthet, hogy ki találja meg jobban a helyzeteket a másik védekezése ellen, ki értékesíti a nehezebb dobásokat. Örülök a győzelemnek! Egy érzelmekkel teli siker ez, de ezeket kicsit háttérbe kell szorítani, mert még nem végeztünk.” – összegzett.

Allie Quigley 27 pontot ért el (a 17 mezőnykísérletéből 11 sikeres lett) és emellett kiosztott 4 gólpasszt.

“Jó érzés, de az a fontos, hogy nyertünk. Ez a teljesítmény semmit nem érne, ha nem nyertünk volna. Ahogy mondtam többször is, ebben a csapatban bárki előléphet a legeredményesebb játékossá. Legközelebb lehet, hogy más lesz. Most én voltam, de vár ránk még egy mérkőzés. Bíznunk kell egymásban a jövőben is.” – összegzett Quigley.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Miguel Mendez az alábbiak szerint foglalta össze a gondolatait:

“Szeretnék gratulálni a Fenerbahce csapatának! Nagyszerű kosárlabdát játszottak. Egy remek mérkőzés volt. Remek dobásokkal, kiváló védekezéssel. Nehéz meccs volt számunkra, de elégedett vagyok, hogy sikerült nyerni. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy elbírtak mindent és megszereztük a győzelmet.”

A spanyol szakvezetőt kérdezték arról is, hogy miként él meg belülről az ilyen szoros csatákat.  Ritkán van része hasonlóban a jekatyerinburgi együttesnek. “Természetesen fontosak az ilyen mérkőzések.” – felelte. “Elvártuk magunktól, hogy eljussunk a Final4-ba, de itt már nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre. Tiszteljük az ellenfeleket, a világ legjobb játékosai, edzői, játékvezetői vannak itt. Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel és a folytatásban azon fogunk dolgozni, hogy vasárnap a döntőben legjobbunkat nyújthassuk.” – mondta.

Fotó: FIBA.Basketball

A Fenerbahce játékosai közül a 20 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt jegyző Satou Sabally értékelt.

“Természetesen szomorú vagyok, de közben minden elismerésem a csapatnak. A végsőkig harcoltunk, néhány hiba miatt veszítettünk, de összességében nagyszerű munkát végeztünk és büszkék lehetünk a teljesítményünkre.” – mondta a sportág feltörekvő tehetsége, aki elárulta: sokat tanulhat egy ilyen kiélezett meccsből, fontos volt a női a kosárlabdának is a látványos, jó játék, de elégedett nem lehet és ez motivációt ad számára a következő évre.

Az első európai profi évével kapcsolatban azt emelte, hogy sokat tanult a test fontosságáról és arról, hogy bizonyos szituációkban higgadtabb legyen.

Victor Lapena, a Fenerbahce edzője is vegyes érzésekkel tekintett vissza az elődöntőre.

“Nagyjából hasonló érzéseim vannak, mint a játékosomnak. Jó munkát végeztünk az átlagos feladatokban, de a speciális dolgokban sok hibát vétettünk az utolsó percekben. Támadólepattanókat engedtünk ellenfelünknek. A mérkőzés első felében nem úgy védekeztünk, ahogy arra az elmúlt három napban készültünk. Teljes csapattal ugyanis csak három napot tudtunk készülni. Büszke vagyok a csapatomra, nagyszerű munkát végeztek a játékosok. Olyan mérkőzést játszottunk, amelyből lehet tanulni, fejlődni. Vasárnap megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.” – mondta a spanyol szakember, akit a vereség okairól részletesebben is kérdeztek.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

“A vereségünk oka, ahogy előbb is mondtam, elsősorban a mérkőzés első felének védekezésében keresendő. A hozzáállás jó volt, a végrehajtás kevésbé, ahhoz képest, amire készültünk. Az utolsó percből a támadólepattanót, a faultok jobb kihasználását emelném ki. Összességében támadásban jó döntéseket hoztunk a végjátékban is, de ellenfelünk végül négy ponttal többet szerzett.” – jelentette ki Victor Lapena, mielőtt a bronzcsatáról beszélt volna.

“Most mindenkinek egy kicsit le kell higgadni, értékelnie, megértenie mi történt és szombaton foglalkozunk a következő mérkőzéssel. Meg kell várni, hogy a játékosok szervezete hogyan reagál, mert a Covid után nem mindenkinek volt alkalma megfelelően regenerálódni. Nem keresünk kifogásokat. Jó lehetőségünk van hazai pályán, néhány szurkolók helyszíni támogatása mellett érmet szerezni. Biztos, hogy jó munkát fogunk végezni a pályán, frissen, a ránk jellemző küzdeni akarással.” – összegzett.

Hirdetés