Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Értékelések a magyar csapatok Európa Kupa mérkőzései után:

:

Fotó: Elazig Il Ozel Idare

Hirdetés

Szerdán négy magyar együttes is pályára lépett az Európa Kupában. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Elazig Il Ozel Idare – UNI Győr – MÉLY-ÚT 74-67 (28-23, 12-14, 19-11, 15-19)

Beszámolónk ITT olvasható

Iványi Dalma: “Szomorú vagyok a vereség miatt, mert nagyot küzdött a csapat, szinte végig kontrolláltuk a meccs ritmust, ám elég volt egy-két apró hiba, dekoncentráltság, rossz dobás választás, védekezésben elalvás, ami a vereségünket okozta. Annak viszont örülök, hogy ezúttal is léptünk egy kicsit előre.”

Aari McDonald: “Kemény meccs volt, jó volt, ahogyan kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, és támadásban is volt türelmünk. Viszont ahhoz, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk a jövőben, ahhoz az kell, hogy negyven percen keresztül keményen védekezzünk, és tartsuk magunkat a megbeszélt taktikához. Összességében meccsről meccsre javulunk, ami mindenképpen örömteli.”

NKA Universitas PEAC – Neve David Ramla 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)

Beszámolónk ITT olvasható

Csirke Ferenc: “Gratulálok a csapatnak, gratulálok a szurkolóknak, fantasztikus hangulat volt. Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk, én már előre megtippeltem, hogy ma valószínűleg nem a védekezésünkkel fogunk nyerni, hanem a jó előre játékunkkal. Az mutatja a csapat erejét, hogy a második félidőben kétszer fordítottak, és mindig vissza tudtunk jönni.”

Wentzel Nóra: “Nagyon nehéz, fizikális mérkőzés volt. Csapatként játszottunk, ezért tudtunk nyerni. Védekezésben voltak ugyan hibáink, de többé-kevésbé megoldottuk ezt a részét, ugyanakkor a győzelmet a hatékony támadójátékunknak köszönhetjük inkább.”

Ludovika-FCSM Csata – DVTK 52-67 (15-10, 16-23, 14-11, 7-23)

Beszámolónk ITT olvasható

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Azt kell látni, hogyan ellenfelünk is hasonlóan keményen és agresszívan védekezett. Az ellenkezője történt, mint a bajnoki mérkőzésen. Most elfogytunk a negyedik negyedre. Nem tudtuk megoldani az agresszivitás, a kisegítés ellen a támadójátékot és nem ültek a dobások.  Nem volt olyan ritmusunk, mint első mérkőzésen és nem tudtunk könnyű gólokat dobni. Ez okozta a tejesen megérdemelt diósgyőri győzelmet. Megyünk tovább, két nap múlva fontos bajnoki mérkőzés vár ránk.”

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Pontosabbak voltunk a végjátékban, mint a szeptemberi bajnokin. Rengeteg helyzetet hagytunk ki a találkozó során, a végén fegyelmezettebbek és pontosabbak tudtunk lenni, ennek köszönhető a mai győzelem. “

Hirdetés